Onderwerp: TaartenKampioen 2015
3e Editie van TaartenKampioen word Zonnig
“De Zonnige Zomer” is het thema van TaartenKampioen 2015. Deze wedstrijd voor hobbybakkers zal dit jaar voor de 3e keer worden georganiseerd op zondag 7 juni (inleveren taarten) en zondag 28 juni (finale). De afgelopen weken kon men o.a. via Facebook een stem uitbrengen op drie verschillende thema’s waarbij “De Zonnige Zomer” het populairst bleek.
Bij deze wedstrijd waar iedereen aan mee mag doen en je gratis kunt inschrijven via de website: www.taartenkampioen.nl maken de deelnemers thuis in hun eigen vertrouwde omgeving een taart die men inlevert bij Martin Brood Patisserie Chocolade in Valkenswaard. De vijf beste deelnemers gaan door naar de finale en maken de taart nogmaals voor het oog van de jury en publiek. “We bereiden de finalisten voor op de finale en ook de juryleden zorgen op de finaledag er mede voor dat de finalisten zich op hun gemak voelen. Want vijf mooie taarten en een gezellige finaledag voor iedereen is het streven” verteld organisator Stefan Brugmans.
Tijdens de finale zal er in Valkenswaard bij de bakkerij van Martin waar de finale plaats vindt een taartplein worden ingericht. Onder het thema “Valkenswaard Taart” zullen diverse ondernemers hun producten vertalen in taart, is er voor de kinderen van alles te doen, waar onder een koekversierwedstrijd en kun je natuurlijk taart proeven.
De hoofdprijs is naast de titel” TaartenKampioen 2015” dit jaar een All inclusieve Chocolade Weekend voor 2 personen. “In twee dagen gaat de winnaar een chocolade showstuk maken van zo’n anderhalve meter hoog, diner en overnachten in het luxe vier sterren hotel Golden Tulip Jagershorst en tussendoor lekker relaxen in het zwembad”.
Naast het oordeel van de jury mag het publiek ook mee stemmen voor de Design Award. Alle foto’s van de taarten komen op de website en facebook te staan. Daar kan men dan een stem op uit brengen. Dat betekent dat de winnaar van de Design Award niet per se in de finale hoeft te staan. Ook dit jaar is er een deskundige jury. De patissiers Tommas van Rossum, Maurice Daamen, Stefan Brugmans, chef-kok Marcel Kleuskens en bakkerijadviseur en docent Henk van Liempd zullen de taarten gaan beoordelen.