Re: TaartenKampioen 2013

1e ronde TaartenKampioen 2013

Onder de klanken van swingende muziek werden zondag 15 september de taarten van de deelnemers aan de jury en het aanwezige publiek getoond.

De hele jurering en het aansnijden van de taarten was LIVE te zien voor de deelnemers en geïnteresseerde toeschouwers.
Kijk voor de foto's van de taarten van de deelnemers, foto's van de taarten die de finale hebben gehaald, foto's van de binnenkant van de taarten en foto's die een sfeerimpressie van de dag geven op www.taartenkampioen.nl

Surf ook even verder op internet naar www.facebook.com/taartenkampioen en breng daar uw stem uit  op 1 van de 2 genomineerde taarten voor de Design Award.
Hiervoor stemmen kan t/m woensdag 25 september.
Namens de genomineerde deelnemers bedankt voor uw stem!

De finale van TaartenKampioen 2013 is op zondag 29 september in de bakkerij van Martin. LIVE voor jury en publiek maken de finalisten hun taarten. Komt u ook kijken? Rond deze wedstrijd zijn er diverse aktiviteiten waaronder een koekversierwedstrijd voor kinderen. Verder zijn de winkels in het centrum van Valkenswaard geopend en zijn ook daar diverse activiteiten.
Een dagje Valkenswaard met het bezoeken van TaartenKampioen is de moeite waard!
Graag tot dan!

Re: TaartenKampioen 2013

Caroline van Spaandonk TaartenKampioen 2013

En toen was er vuurwerk, klonk er “We are the champion” en had ze in haar ene hand een glas champagne en de andere hand nodig om de vele felicitaties in ontvangst te nemen. Zondag 29 september kreeg de Veldhovense Caroline van Spaandonk na een lange wedstrijddag te horen dat ze TaartenKampioen 2013 is geworden. Haar gezicht waar de hele dag spanning en concentratie af was te lezen, was nu een en al vreugde.

TaartenKampioen is de wedstrijd voor hobbybakkers waar de deelnemers in de eerste ronde thuis een taart maken en de vijf beste door gaan naar de finale. Live voor de jury en publiek maken de finalisten hun taart met als thema “dieren” in de bakkerij van Martin.
Caroline werkte bijna 6 uur, heel geconcentreerd, aan haar Jungle Taart met een Caramel- banaanvulling. De jury prees de gekozen smaken van de taart in combinatie met de decoratie, die niet alleen heel toepasselijk maar ook heel vrolijk was. Tweede werd Drontenaar Linda Wijdemans met een taart in de vorm van een schaap waarin ze veel patisserie-technieken liet zien en gevuld was met een Monchouvulling en biscuit. De Valkenswaardse Siska Jeurissen ging er met de 3e plaats vandoor. Haar muizentaart viel niet alleen in de  smaak bij de jury, bestaande uit de patissiers  Jacques van Bragt, Ivo Wolters, Bart Jansen, Stefan Brugmans; bakkerijadviseur/docent Henk van Liempd; verkoopadviseuses van thuisbakartikelen Richelle en Wendelien v/d Heijden; Chef-kok Marcel Kleuskens en halve finalist van het TV programma “Heel Holland Bakt”: Matthieu van Lent,  maar ook bij het  publiek. Zij won namelijk ook de Design Award. Een prijs waarbij alleen de “buitenkant” van de taart meetelt. Het publiek kon via Facebook hun stem uitbrengen maar ook het oordeel van de jury telde hierin mee.

“Alle finalisten mogen trots zijn op wat ze hebben gepresteerd”, vertelt jurylid Stefan Brugmans. “ Niet alles is goed gegaan maar je hebt ook te maken met wedstrijdspanning en een voor de finalisten vreemde omgeving waar ze de taarten moeten maken. Complimenten zijn er dan ook zeker voor de vierde plaats van Natasja van Roij en de vijfde plaats van Lisette van der Linden. Bij de koekversierwedstrijd voor kinderen waren de winnaars Nina (5jaar) en Luke (10jaar).

Bekijk de foto's van de "finaletaarten" en een sfeerimpressie van de dag op www.taartenkampioen.nl

Re: TaartenKampioen 2013

3e EDITIE TAARTENKAMPIOEN BEGIN 2015

De volgende editie van de wedstrijd TaartenKampioen zal worden georganiseerd in de eerste maanden van 2015. Binnenkort maken we de date bekend, ook via dit forum.

Heeft u nog ideeën of tips, ze zijn altijd welkom via: info@taartenkampioen.nl

Re: TaartenKampioen 2013

ben eigenlijk wel benieuwd of er al iets bekend is voor begin 2015. Het komt toch rap dichterbij.

Ik heb geen enkel probleem dat niet kan worden opgelost met chocola