versieren met fondant kan prima paar dagen vooraf, als je het er maar op plakt met gesmolten chocolade....
Zelf gebruik ik het volgende recept, loopt niet uit...
65 gr koude roomboter op blokjes
100 gr bloem (op gevoel evt later meer bijvoegen als je deeg teveel plakt)
65 gr basterdsuiker (45 donkerbruin/20 wit)
Snufjes aromat of zout
1/2 zakje vanilesuiker
1/2 losgeklpt ei
# suiker, bloem, zout en vanillesuiker bij roomboter doen en even goed doorprakken
# voeg 1/2 ei toe en weer prakken
# stort alles op aanrecht
# goed kneden (zo nodig dus nog wat bloem toeveogen)
# rol lap uit en laat 1/2 uurtje koelen (of laat bal deeg eerst koelen, net wat je zelf handig vindt...)
# Steek figuurtjes uit
# bakken ongeveer 12-15 min op 150/160 graden, even zoeken bij eigen oven
# koekjes moeten nog wat 'zacht' aanvoelen als je ze uit de oven haalt
succes, welk recept je ook gebruikt
Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen.... ;-)