1 Laatst bewerkt door Pink Pastry (04-09-2010 14:07)

Onderwerp: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Misschien een handige tip voor anderen, ik vind het namelijk erg fijn werken:
Mijn Topsy Turvy-biscuits bak ik altijd schuin in de oven. Ik doe de mix in de bakvorm, en laat deze in de oven aan een kant leunen op een ovenbestendig schaaltje.
Het resultaat is een prachtig schuin biscuit!

Voor de beeldvorming:
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2f/c3/01/2fc301908fb23e90ca1fa0dca27f6640.jpg

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

heb je een foto?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Wat een goed idee!

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Wat een super goed idee!!!!!!!!!!
Woow, wat een uitvinding! :thumb:

5

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Hahahahaha.... super... dat scheelt een hoop snij werk.
Slim van je!

Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

slim idee zeg!  :thumb:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Jeeetje, wat een idee! Slim!!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Geweldig idee! Ga ik zeker uitproberen!

Groetjes, Marjan

9

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

super tip!!!!!!!

10

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Jeetje, dat we daar nou niet eerder op gekomen zijn, hè?! :lol:

Had ik dit gisteren maar geweten... heb mijn eerst min-of-meer topsy gemaakt met schuin doorsnijden en dan de middelste plak een halve slag draaien. Maar daar kreeg ik van die ronde zijkanten van, ergo dikke lagen botercrème om 't recht te trekken. :s

Op jouw manier wil ik wel vaker topsies maken!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

11

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Applausje voor jezelf!! :Y  :thumb:

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

12

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

super!
nu eens een topsy maken

liefs marieke

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

bedankt voor de tip! :Y  :Y  :thumb:  :thumb:

Ik zing mijn eigen wijsje!

14

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Supertip!! Ga ik zeker eens proberen!
Kan ik me ook eens aan een topsy turvy wagen  :Y

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

15

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Haha hoe simpel kan het soms zijn zeg!!
Goed dat jij erop bent gekomen!  :D

16

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Super ga ik ook is testen

me mixje staat nu te draajen dus ben benieuwd :D

Liefs marielle

17

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

geniaaaaal !!!!!

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

:thumb:
Dat is net wat ik nodig had om de stap te wagen. Thxs!

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

19

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

ik heb dit een tijdje geleden ook bedacht, maar mijn man zei, dat het niet uitvoerbaar was, omdat het dunne gedeelte sneller gaar zou zijn, als het dikke gedeelte. Maar ik zie, dat het dus goed kan, ik ga het zeker ook proberen!!!

Groetjes, Dorothea.

20

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Dot schreef:

ik heb dit een tijdje geleden ook bedacht, maar mijn man zei, dat het niet uitvoerbaar was, omdat het dunne gedeelte sneller gaar zou zijn, als het dikke gedeelte. Maar ik zie, dat het dus goed kan, ik ga het zeker ook proberen!!!

zit op zich wel wat in, maar er bestaan ook TT bakblikken, die  weliswaar aan de onderklant schuin aflopen, maar ook een dik en een dun gedeelte hebben :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

21

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

mijn vraag hoe snij en vul je die dan? als je hem recht gaat door snijden dan heb je weer dat je een groot deel zonder vulling hebt of je moet hem met meersere lagen vullen maar daar wordt ie niet steviger op lijkt me?

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Haha mijn man had dus vorige maand dat idee en verklaarde ik hem voor gek ( vraag me niet waarom). En nu las ik dit heb ik hem net gelijk moet geven hij helemaal blij  :rolleyes:  Ik geef niet graag met ongelijk toe maar dit keer was het wel een goed idee :P

23

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

jolanda80 schreef:

mijn vraag hoe snij en vul je die dan? als je hem recht gaat door snijden dan heb je weer dat je een groot deel zonder vulling hebt of je moet hem met meersere lagen vullen maar daar wordt ie niet steviger op lijkt me?


Ik snijd inderdaad onderaan een rechte laag en de laag erboven snijd ik schuin omhoog.

Misschien zijn drie rechte lagen ook wel een idee, maar dat heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Zou het heel onstabiel worden? Ik denk het niet hoor.

24

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

als je normaal een TT snijdt, heb je ook altijd een dikkere kant met minder vulling....

Groetjes, Dorothea.

25 Laatst bewerkt door BiancaM (06-09-2010 19:42)

Re: [HOW TO] Topsy Turvy schuin bakken

Heel goed idee! Ga ik ook eens proberen.
Op hoeveel graden heb je deze gebakken en hoe lang?

Groetjes