Onderwerp: aangepast recept 'koemelk en eivrije (gele) room'
Ik gebruikte tot nu toe een enkele keer het recept van koemelk vrije gele room hier van de site maar ik vond het erg dik/stevig worden als het afkoelde. Fruit er op doen was ook geen succes omdat het er niet iets in wilde zakken.
Ik heb (op advies van mijn moeder), minder custard en bloem gebruikt en nu is de gele room goed van substantie. Beter te verwerken en de smaak is goed.
ook gebruik ik geen melk vervanger zoals in het recept omdat ik dat niet in huis heb.
1 el bloem
2 el custard (of maizena, maar dan wordt het niet geel)
3 el suiker (ik gebruik kristal suiker)
1 zakje vanille suiker
3 dl water
25 gr wajang (is koemelk vrije margarine)
bloem, custard, suiker en vanille suiker in een kom doen, met 5 el water (van de 3 dl) tot een papje roeren. Rest van het water aan de kook brengen. Custard mengsel door het water roeren en als roerend 5 min laten koken. Nu wordt het wat 'glazig', dus niet romig van kleur.
Als je de pan van het vuur haalt, nog even door roeren en daarbij ook de wajang mee roeren, nu zie je de gele room 'romiger' van kleur worden.
Tijdens het afkoelen af en toe roeren, als je het snel nodig hebt dan in een bak met koud water zetten en al roerend laten afkoelen.