wat ik regelmatig maak:
op een prikkertje een kerstomaatje, stukje mozarella en blaadje basilicum en even kruiden met grof zout en peper;
een mousse van parmaham in een glaasje met stukjes meloen op (mousse maak je door twee blaadjes gelatine te weken en op te lossen in heet water, parmaham fijnsnijden en even in de blender samen met wat slagroom, gelatine bijvoegen en in glaasjes laten opstijven)
gevulde champignons (gewoon het steeltje fijnsnijden, stoven met ui, hoedjes vullen, beetje kruidenboter op en even in de oven);
zelfgemaakte salsa met nacho's: je hebt nodig:
olijfolie
1 rode paprika (fijn gesneden)
1 gele paprika (fijn gesneden)
1 groene paprika (fijn gesneden)
4 grote tomaten (fijn gesneden)
1 rode peper ( zonder pitjes en fijn gesneden )
1 sjalot (fijn gesneden)
3 teentjes knoflook ( geplet )
3 kl citroensap
peper en zout
cayennepeper
paprikapoeder
Bereiding:
Bak de paprika's, de peper, de sjalot en de knoflook gaar in een pan met een beetje olijfolie. Voortdurend roeren tot je groenten glazig worden. Haal na het garen de knoflook eruit.
Laat de groenten afkoelen en voeg dan de tomaten en het citroensap toe.
Afkruiden met p&z, cayennepeper en paprikapoeder.
gerookte zalm met kruidenkaas besmeren, oprollen, in schijfjes snijden en op een prikkertje steken;
enkele soorten kaas met verschillende soorten pittige mosterd;
.... ik krijg ineens honger 