1

Onderwerp: foto op taart afwerken

Een hele stomme vraag misschien, maar ik vraag het toch liever voor de zekerheid.  :)

Ik maak zo af en toe een marsepeintaart voor familie of vrienden. Ik heb nu een paar keer een fototaart ( frosting) gemaakt .. Nu wil ik eigenlijk de volgende keer de randen mooier maken door er iets op te spuiten, zodat je minder ziet dat het een foto is die op de marsepein ligt.. Maar wat kun je erop spuiten? Botercreme? Slagroom? Icing? ik ben altijd bang dat het te vettig is of uitloopt en daarmee de foto aantast of is dat gewoon mijn angst? Heeft iemand tips of advies? Of is er geen risico? Of andere tips hoe je net die finishing touch aan de foto kunt geven, zodat ik net wat blijer kan zijn met de taart die ik aflever? Kortom, help?

2

Re: foto op taart afwerken

Ik werk de randen bijna altijd af met een sierrandje. Kan een simpele dikkere sliert zijn, een parelrand enz. Als ik er iets zou spuiten zou ik voor de 1:1 bv gaan.

3

Re: foto op taart afwerken

Je bedoelt gewoon een sierrand van marsepein?  Dat hadd
Ik nog niet bedacht! Bedankt, daar kan ik wel wat mee. Nog makkelijker ook.

4

Re: foto op taart afwerken

Ja, gewoon van marsepein  :y. Makkelijker idd maar ook leuker, vind ik. Je kunt er alle kanten mee op  ;)

5

Re: foto op taart afwerken

Van slagroom lopen de kleuren in ieder geval wat uit. Bavarois gaat ook niet. Maar een botercreme kan denk ik wel, maar heb ik geen ervaring mee

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

6

Re: foto op taart afwerken

Bedankt ook voor jouw reactie. Ik ga het met een sierrand van marsepein proberen. Grappig, nu ik voorbeelden zoek op Google zie ik ik weet niet hoeveel voorbeelden hoe dat gedaan wordt. Eerst was ik blijkbaar zo met mn dilemma bezig dat ik het gewoon niet zag  :) .