1

Onderwerp: behoud van kleuren na bakken macarons

Hey,

Een vraagje: hoe blijft men na het bakken van de macarons de kleuren behouden?
Bij mij is het namelijk zo dat deze, als ze uit de oven komen, niet meer de heldere kleur hebben zoals bedoeld. Kleuren vervagen heel sterk, of hebben soms zelfs een licht beige schijn. (de smaak is altijd ok)
Zou de oorzaak hiervan liggen in het merk van gebruikte kleurstof?
Wat gebruik ik het best? Moet er nog een ander product worden bijgemengd?
Welke ervaringen hebben jullie hiermee?

Grtz
Bien & Bo

2

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Ik bak met regelmaat macarons en ze blijven altijd mooi van kleur. Maar je hoort vaker dat de kleur vervaagd.
Zelf gebruik ik kleurpoeder ipv gel, misschien dat daar het verschil in zit?!
https://s27.postimg.org/mvghfs4un/92d1d2b4e03ac256dbd2f5e268c6f44b.jpg

3

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Hallo Willeke,

Dat zou wel eens een zeer goeie tip kunnen zijn! Heb je hierbij dan een voorkeur van een merk?
Dat ga ik dan zeker uitproberen!

Grtz,
Bien en Bo

4

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Bien & Bo schreef:

Hallo Willeke,

Dat zou wel eens een zeer goeie tip kunnen zijn! Heb je hierbij dan een voorkeur van een merk?
Dat ga ik dan zeker uitproberen!

Grtz,
Bien en Bo

Ik gebruik welke ik in huis heb, en datcwisseld nog wel eens.
Wel het kleurpoeder door een zeefje toevoegen, klontjes lossen moeilijk op.
Succes!

5

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

@Willeke87: hoi, in een ander topic kleurde je nog met Amicolor (http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … 1276686390). Dat is toch kleurgel?
Mag ik vragen waarom je nu kleurpoeder gebruikt?
Vind je het resultaat beter? Of is het omdat de kleuren van Americolor waarschijnlijk niet meer verkocht mogen worden?

6

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Juist! Omdat ik die nergens meer kan kopen en ik ben gaan testen met kleurpoeder en deze nóg mooier kleuren op deze manier :)

7

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Aanvulling:
De foto in de link die je stuurde is met Americolor en die ik jou stuurde in dit topic is met kleurpoeder van raibow...huppeldepup (weet de naam echt ff niet) dan kan je vergelijken..

8

Re: behoud van kleuren na bakken macarons

Goed te horen. Ik moet even aan uitspraak van Johan Cruijff denken; elke nadeel heeft z'n voordeel.