1 Laatst bewerkt door MariekjeJo (22-12-2015 18:36)

Onderwerp: Ik heb niet stil gezeten

Het is al een tijd geleden dat ik foto's heb geplaatst, dus ik dacht: even de 'schade' inhalen ;-)
Het zijn er 3, waarvan 2 hier. Veel tekst, genoeg foto's. Ik zou 't leuk vinden als je je op/aanmerkingen laat weten, er is altijd iets te verbeteren!

De 'eindtaart' van vwo 4
Al sinds de tweede klas maak ik samen met een vriendin aan het einde van elk schooljaar een soort taart voor de klas. Dit jaar was de laatste keer met haar, ze is na lang wikken en wegen tot de conclusie gekomen dat ze niet het vwo wilde afmaken, maar (nu al) een verpleegopleiding wilde volgen. Misschien daarom, misschien ook niet, hebben we dit jaar nog meer lol gehad dan anders. We dachten dat het leuk zou zijn om het voor de hele jaarlaag (van vwo dan, dus 2 klassen) te doen. Ik maakte een paar ontwerpen, zij koos de leukste uit en we gingen aan de slag. Onze mentor was/is zwanger, dus die moest er, met dikke buik en al, op. We boetseerden nog een ander kruimeldiefje, gewoon voor de lol eigenlijk. De mentor van de andere klas herkende zichzelf erin, en wilde niets liever dan 'm mee naar huis nemen :-) Omdat het toch enigszins schoolgerelateerd moest zijn, maakten we een (soort van) boektaart, inclusief logo's van de vakken. De avond van tevoren heb ik nog even de mascotte van de school gemaakt, het badeendje.

http://s12.postimg.org/cqhmsfugp/IMG_20150708_WA0003.jpg

http://s15.postimg.org/e86b1syrr/IMG_20150708_WA0005.jpg

http://s15.postimg.org/qlj58pog7/IMG_20150708_WA0006.jpg

http://s15.postimg.org/t6opw8dtz/IMG_20150708_WA0007.jpg

Herfstspel
Een paar weken geleden kwam mijn -ontzettend toffe- docente geschiedenis, mevrouw Nijhof, naar mij toe. Of ik een taart kon maken voor haar verjaardag? Tuurlijk, maar die viel net na de 5e klasreizen (echt de zaterdag erna, dus vrijdagavond laat thuis en dan zaterdag taart...) Gelukkig ging zij zelf ook op reis, en ze snapte zelf ook wel dat het dan wel heel erg krap zou worden. Een week ging voorbij, en toen kwam ze met het idee om dan een taart te maken voor een spel dat ze met en voor vrienden organiseerde, een soort speurtocht. Top idee, dat zou 't worden. Schetsen gemaakt, alle benodigde vragen gesteld. Nu wilde ze een vulling van witte chocoladeganche & lemon curd. Ik vond 't prima, klant is koningin, maar ik vond het zelf een vreemde combinatie. Toen heb ik voorgesteld om een proeverijtje te doen (in een dubbel tussenuur, reuze gezellig!), want stel nu dat de combinatie ontzettend tegen gevallen was!
Uiteindelijk was het wel lekker, maar de combi frambozenmousse en witte ganache was toch net even lekkerder.
Zo gezegd zo gedaan. Omdat het spel/de speurtocht in het centrum van Utrecht plaats zou vinden, leek het mij leuk om dat in de taart te verwerken, dus ik maakte ook een schets van het wapen van Utrecht. Ze was direct verkocht, dus ik maakte het wapen van Utrecht. En dan op een los 'plaatje' van fondant, zodat het wapen bewaard kon worden.
4 teams + de organisatie, een speurtocht in Utrecht. De teams moesten namelijk tot het laatste moment geheim blijven, en de verdeling moest verwerkt worden in de taart. Hoe dan? Smarties! Door elk team een kleur te geven en die te verstoppen in de taart zou bij het opeten bekend worden wie teams zouden vormen.
Zoals beloofd: deze taart/speurtocht werd niet alleen mogelijk gemaakt door/was niet alleen het idee van mevrouw Nijhof, maar ook door/van de net zo leuke & toffe mevrouw V., alias Keures. Zo goed? ;-)
Genoeg/Teveel geklets, de foto's:

http://s21.postimg.org/4dw5m1poz/DSC03018.jpg

http://s24.postimg.org/sduhgdx01/DSC03022.jpg

http://s8.postimg.org/6rhocwlxt/DSC03030.jpg

http://s8.postimg.org/kstnygpht/DSC03031.jpg

http://s16.postimg.org/g8zsal5rl/DSC03036.jpg

http://s18.postimg.org/4wq2zxuut/IMG_20151128_WA0002.jpg

Liefs!

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath

2

Re: Ik heb niet stil gezeten

wat leuk!!

hobbybakster voor het leven!
https://www.facebook.com/sylviahobby

3

Re: Ik heb niet stil gezeten

Leuke taarten.  Wat een werk zeg dat schild, superleuk geworden!

4

Re: Ik heb niet stil gezeten

Die leeuw... waar haal je het geduld vandaan!! Je schooltaart is ook heel leuk geworden.

5

Re: Ik heb niet stil gezeten

Wauw, wat ontzettend leuk allemaal en wat heb je het mooi gemaakt , de klasse taart is zo leuk en je kruimeldiefjes zijn geweldig!!
jammer dat je vriendin weggaat en ik vind het knap dat je er nog tijd voor hebt weet van mijn eigen dochter die ook wvo heeft gedaan dat het super druk is dus petje af hoor!!

De taart voor de juf van geschiedenis is echt zo leuk en wat heb je het wapen ontzettend mooi gemaakt en wat een leuk idee met de smarties!!

dus hele leuke en mooie taarten :thumb:

en succes met school :y  :y

6

Re: Ik heb niet stil gezeten

Als ontvanger van de taart -niet de leuke mevrouw N. maar de niet genoemde en dus minder leuke mevrouw V- hij was lekker! En heel veel mensen waren onder de indruk van het wapenschild van Utrecht!

Voor iedereen die zich verveelt: te veel vrije tijd

7

Re: Ik heb niet stil gezeten

Mijn welgemeende excuses mevrouw V. U bent natuurlijk net zo tof als mevrouw N. Zodra ik de gelegenheid geb zal ik het aanpassen ;-)

Perhaps when we find ourselves wanting everything,
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath