mmm, kan het niet vinden....
Ik kopieer 'mijn' recept even hiernaartoe
Sinaasappel/passievruchtcrème
Ingrediënten
• 1 sinaasappel (heel)
• 3 passievruchten
• 100 gram geraspte witte chocolade
• 50 gram marsepein
• 250 gram roomboter
• 300 gram poedersuiker
Werkwijze
• Boen/was eerst de sinaasappel met een keukensponsje onder stromend water
• Kook vervolgens de sinaasappel in ruim water gedurende een uur. Zo gaat de bitterheid uit de schil
• Nadat de sinaasappel een beetje is afgekoeld kopje en kontje eraf snijden
• Daarna pureren met staafmixer
• Door de nog warme sinaasappelpuree roer je de witte chocolade en marsepein totdat deze helemaal is opgelost.
• Lepel vervolgens de passievruchten uit en voeg toe aan de puree
• Laat de puree helemaal afkoelen. Minstens 2 uur laten staan in afgesloten bak in de koelkast
• Daarna de sinaasappel/passievruchtenpuree door een grove zeef halen om de pitjes van de passievruchten te verwijderen
• Maak in de tussentijd van de roomboter en de poedersuiker een luchtige botercrème
• Voeg daarna de goed afgekoelde en gezeefde puree toe aan de botercrème
Ik heb het gemengd met MBC; bovenstaande (tot 'maak de botercrème') door 250 boter, 250 suiker, 125 eiwit
Als mousse kan het ook:
1x bovenstaande (zonder boter en poedersuiker dus ) met 400cc slagroom, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels poedersuiker.
Hopelijk heb je hier iets aan Ik heb het gecombineerd met sinaasappel curd, heerlijk fris