1

Onderwerp: Verse Passievrucht, vulling recept????

Ik heb vandaag passievruchten gekocht, ze lijken me erg lekker in een taart nl :p

maar.... hoe kan ik van passievruchten een vulling maken?


Het liefst laat ik ze zo puur mogelijk, een jam oid.
Maar een recept voor een creme/ mousse oid is ook erg welkom!




(het lijkt mij lekker om de andere vulling laag met witte chocolade te doen,
maar als jullie nog een andere lekkere smaak combi hebben houd ik me daar ook voor aanbevolen!)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

niemand?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

nog altijd op zoek naar tips, dus als je iets weet..... ik hoor het graag!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

jaaa, de sinaasappel-passievruchtcrème is heeeeeeerlijk. Volgens mij heb ik dat recept van hier, zal even kijken :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5 Laatst bewerkt door Carien (18-12-2013 22:14)

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

mmm, kan het niet vinden....
Ik kopieer 'mijn' recept even hiernaartoe :)


Sinaasappel/passievruchtcrème   

Ingrediënten
•    1 sinaasappel (heel)
•    3 passievruchten
•    100 gram geraspte witte chocolade
•    50 gram  marsepein
•    250 gram roomboter
•    300 gram poedersuiker


Werkwijze
•    Boen/was eerst de sinaasappel met een keukensponsje onder stromend water
•    Kook vervolgens de sinaasappel in ruim water gedurende een uur. Zo gaat de bitterheid uit de schil
•    Nadat de sinaasappel een beetje is afgekoeld kopje en kontje eraf snijden
•    Daarna pureren met staafmixer
•    Door de nog warme sinaasappelpuree roer je de witte chocolade en marsepein totdat deze helemaal is opgelost.
•    Lepel vervolgens de passievruchten uit en voeg toe aan de puree
•    Laat de puree helemaal afkoelen. Minstens 2 uur laten staan in afgesloten bak in de koelkast
•    Daarna de sinaasappel/passievruchtenpuree door een grove zeef halen om de pitjes van de passievruchten te verwijderen
•    Maak in de tussentijd van de roomboter en de poedersuiker een luchtige botercrème
•    Voeg daarna de goed afgekoelde en gezeefde puree toe aan de botercrème


Ik heb het gemengd met MBC; bovenstaande (tot 'maak de botercrème') door 250 boter, 250 suiker, 125 eiwit

Als mousse kan het ook:
1x bovenstaande (zonder boter en poedersuiker dus ;) ) met 400cc slagroom, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels poedersuiker.
Hopelijk heb je hier iets aan :)  Ik heb het gecombineerd met sinaasappel curd, heerlijk fris :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

zie ook http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=233122 ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

Dank je Carien!

Die had ik ook niet gevonden met de zoekfunctie.
En bij recepten zag ik hem niet, want ik keek bij de P van Passievrucht....

Thnx!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

ik denk dat ik een gokje ga nemen en door de warme puree wat gelatine ga doen
zodat ik de vruchten puree zo als vulling kan gebruiken...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: Verse Passievrucht, vulling recept????

Ik gebruik soms Oetker kwarktaartmix voor de vulling.Ik verwissel plaats van 400ml water met verse fruitsap OF! Hero: ijssaus! Werkt perfekt! En met Fruitjoghurt of kwark . Makkelijk als heb jij haast soms.

Groetjes!