Je hebt bakvormen van 7 en van 10 cm. Als je bakvorm niet zo hoog is kun je hem verhogen met bakpapier:
![http://www.mijnalbum.nl/Foto-N7TBTRG3.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-N7TBTRG3.jpg)
Gewoon een lange strook bakpapier afknippen en tegen je ingevette bakvorm plakken. De hoogte van je bakpapierrand is afhankelijk van de hoogte van je bakvorm. In verband met stevigheid de bakvorm met maximaal 40 - 50% verhogen.
Dus als je bakvorm 6 cm hoog is kun je hem verhogen tot 8,5 - 9 cm. En zo hoog is dan ook de strook die je afknipt.
Voor nog meer stevigheid kun je de strook ook dubbel zo hoog knippen (dus 17 - 18 cm) en dan dubbelvouwen. Plak het bakpapier dan met de open kant naar boven zodat eventuele lucht die tussen de twee lagen zit er uit kan.
Zorg er verder voor dat er geen ruimte is waar de stroken elkaar weer raken. Want dan loop je het risico dat het beslag daar uit loopt. Beste is om de strook een 1/2 cm te laten overlappen.
En hou er wel rekening mee dat als je een hogere cake wilt je ook meer beslag moet gebruiken. Dit topic is daarvoor een handig hulpmiddel:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922