Onderwerp: Gezocht: HET ultieme creamcheese recept
Voor de verjaardag van mijn zoontje wil ik een red velvet taart maken met een creamcheese vulling. Nu ben ik op zoek naar het ultieme recept. Wie maakt mij blij met het lekkerste recept?!?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Gezocht: HET ultieme creamcheese recept
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Voor de verjaardag van mijn zoontje wil ik een red velvet taart maken met een creamcheese vulling. Nu ben ik op zoek naar het ultieme recept. Wie maakt mij blij met het lekkerste recept?!?
Ik vind een monchou recept heel lekker:
125 gram basterdsuiker kloppen met
200 gram monchou
In een andere kom
250 ml slagroom opkloppen met
1 zakje klopfix en
1 zakje vanillesuiker.
Onder elkaar door spatelen en op laten stijven.
Ik vind een monchou recept heel lekker:
125 gram basterdsuiker kloppen met
200 gram monchouIn een andere kom
250 ml slagroom opkloppen met
1 zakje klopfix en
1 zakje vanillesuiker.Onder elkaar door spatelen en op laten stijven.
Is jouw recept alleen om te vullen, of kan je er ook een toef op een cupcake mee spuiten.
Groetjes Vonn
Ik vind een monchou recept heel lekker:
125 gram basterdsuiker kloppen met
200 gram monchouIn een andere kom
250 ml slagroom opkloppen met
1 zakje klopfix en
1 zakje vanillesuiker.Onder elkaar door spatelen en op laten stijven.
Kan je ook lichtbruine basterd suiker daarvoor gebruiken?
Het recept is echt bedoeld om te vullen en de buitenkant van een taartmee te bestrijken (beiden na het opstijven). Is niet stevig genoeg voor een toef, maar dat is met een enkel blaadje gelantine misschien wel te verhelpen...
Ik zou ivm kleur en smaak voor de witte basterdsuiker gaan.
Het recept is echt bedoeld om te vullen en de buitenkant van een taartmee te bestrijken (beiden na het opstijven). Is niet stevig genoeg voor een toef, maar dat is met een enkel blaadje gelantine misschien wel te verhelpen...
Ik zou ivm kleur en smaak voor de witte basterdsuiker gaan.
Dus je kan er mee afsmeren?
Bedankt voor je info. Ik zal het eens uitproberen.
Afsmeren zoals je normaal gesproken een red velvet cake 'bekleed' met de creme. Niet om fondant of zo over heen te leggen. Het wordt geen stevig geheel.
Als je er de buitenkant mee afsmeert, hoe lang blijft het dan lekker?
Want er gaat niks meer overheen, dus ik vraag me af of het niet te snel hard of minder lekker word van gewoon zo "kaal" in de koelkast staan?
Thanx brwie voor het recept, ga het zeker uitproberen.
Nog meer mensen een lekker recept?!?
Ik heb hem laatst gemaakt met funcakes mix voor botercreme..
op een half recept botercreme heb ik 1 kuipje monchou zacht en luchtig toegevoegd
Dus deze eerst gewoon volgens de gebruiksaanwijzing maken, en als hij klaar is, de monchou toevoegen en nog even door mixen tot het een mooie homogene massa is..
behoorlijk veel goede reacties over gehad (zo'n 50 mensen hebben daar van geproeft) Totaal niet zoet, en niet overheersend. En geen risico op schiften als je de botercreme op de juiste manier maakt.
Mijn favoriet:
50 gram zachte boter
300 gram gezeefde poedersuiker
Mixen tot het een zanderig geheel wordt. Dan in 1 keer 125 gram koude Philadelphia erbij en nog even kort op hoge snelheid mixen.
( van de Hummingbird Bakery)
ik gebruik altijd dit recept voor toefen. ook geprobeerd op de red velvet, smaakte heerlijk.
200 gram mon chou
200 gram roomboter
500 gram poedersuiker
boter zacht roeren, daarna de mon chou erbij en goed doorroeren. daarna beetje bij beetje de poedersuiker erdoor totdat een romige massa ontstaat.
iedereen die dit proeft bij mij is er gek op.
Mijn favoriet:
50 gram zachte boter
300 gram gezeefde poedersuikerMixen tot het een zanderig geheel wordt. Dan in 1 keer 125 gram koude Philadelphia erbij en nog even kort op hoge snelheid mixen.
( van de Hummingbird Bakery)
![]()
![]()
Klinkt top! moet ik toch ook maar weer eens gaan proberen.
ik gebruik altijd dit recept voor toefen. ook geprobeerd op de red velvet, smaakte heerlijk.
200 gram mon chou
200 gram roomboter
500 gram poedersuikerboter zacht roeren, daarna de mon chou erbij en goed doorroeren. daarna beetje bij beetje de poedersuiker erdoor totdat een romige massa ontstaat.
iedereen die dit proeft bij mij is er gek op.
gebruik je een mixer ervoor of met een pannenlikker of iets in die richting?
ik gebruik altijd dit recept voor toefen. ook geprobeerd op de red velvet, smaakte heerlijk.
200 gram mon chou
200 gram roomboter
500 gram poedersuikerboter zacht roeren, daarna de mon chou erbij en goed doorroeren. daarna beetje bij beetje de poedersuiker erdoor totdat een romige massa ontstaat.
iedereen die dit proeft bij mij is er gek op.
Heel erg bedankt voor je recept, doe je dit met de keukenmachine? En voor hoeveel cupcakes is dit recept ongeveer.
Groetjes Vonn
thanx all voor de recepten!!!
Meerder varianten en allemaal andere verhoudingen suiker-creamcheese, dat wordt dus uitproberen welke wij het lekkerste vinden.
Ga denk overal een kleine hoeveelheid van maken ... als me nieuwe mixer binnen is!
Ik doe het altijd met de mixer, keukenmachine zou ook kunnen.
voor hoeveel cc het is ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel je er op doet. ik gebruik dit recept voor 12 cupcakes, maar ik hou altijd over (cupcakes ook dus dat komt goed uit ;p)
Hmmm, ik denk dat ik ze allemaal ga proberen!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Gezocht: HET ultieme creamcheese recept
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.