Onderwerp: Dulce de leche maken van blikje gecondeseerde melk. HOE?????
Ik wil vanavond een poging doen om macarons te maken. Deze wil ik dan vullen met dulce de leche pasta. Ik heb het niet kant en klaar kunnen vinden helaas (waar koop ik dit, Jumbo heeft niet (meer)?) dus heb nu zo'n blikje van Friese vlag gekocht. Gecondenseerde melk staat erop.
Maar nu lees ik hier en via google allemaal verschillende methodes/verhalen over hoe je dit nu moet bewerken.
In een pan onder water of water tot 2,5 cm onder de rand? Wel of geen gaatjes in het deksel maken? Verschillende kooktijden?
Ik heb niet zo'n zin om 4 uur lang mijn gas aan te laten. Lijkt me niet echt energiezuinig, dus geef de voorkeur aan om het au bain marie of direct in een kom te koken. Kan dat ook?
En hoe en hoe lang kan ik het daarna bewaren in de koelkast????
Bedankt alvast voor het meedenken.
Gr. Dolfijn