Onderwerp: bananen eclair, ook glutenvrij en lactosevrij te maken
Bananen eclair
Basisrecept voor soezenbeslag Van kitty –smulweb
Aangepast door mij, aan gv+lv+koemelkvrij recept voor een bananen eclair
Oven voorverwarmen op 225 graden conventioneel=boven en onderwarmte (geen hete lucht, dat droogt te snel uit)
Bakblik met bakpapier
Deeg
1/4 liter water
100 gram boter Wajang margarine
½ theelepel zout
250 gram bloem Glutafin Universal Mehl ( gebruik gv meel en geen zelfrijzend bakmeel)
7 eieren klasse M-L
Doe het water met de boter en het zout in een pan en laat het geheel al roerend aan de kook komen. Voeg er dan onder krachtig roeren alle gezeefde bloem in één keer aan toe.
Blijf doorgaan met roeren tot de massa als een bal van de bodem loslaat.
Laat het iets afkoelen en meng er zorgvuldig een ei door zodat het volledig door de massa wordt opgenomen. Voeg dan pas het volgende ei toe en herhaal dit tot de eieren op zijn. Je krijgt een dikke pureeachtige massa
Spuit met een spuitzak met een stervormige spuitmond een dikke streep op het bakpapier, langzaam opspuiten zodat de streep breed genoeg word.
Houd genoeg afstand het word 2-3 keer zo breed en hoog.
Bak de eclair op 225 graden in het midden van de oven -10 minuten, verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 180 graden en bak nog 15 minuten langer.
Vulling
2 rijpe kinderbananen
Gele kleurstof
Wat vloeistof; water of rijstemelk of kokosmelk.
Pureer met de staafmixer 1 banaan met de vloeistof zodat het brei is, voeg nu wat korrels gele kleurstof toe zodat het niet bruin verkleurt.
De andere banaan in plakjes snijden.
Snijd de gebakken eclair in twee lange helften en bestrijk de kanten met het banaanpuree mengsel.
Beleg nu met schijfjes banaan.
Voor de niet lv en koemelkvrije mensen, spuit nu wat slagroom ertussen.
De deksel nu met wat banaanpuree instrijken en opeten maar.
smakelijk