Onderwerp: marshmallow als vulling?
hallo allemaal,
ik ben hier nieuw en heb nog weinig ervaring met taarten decoreren maar kijk regelmatig op de site voor inspiratie.
nu heb ik een vraag:
ik wil voor koninginnedag een taart maken met een rood wit blauwe lagen. dat wil ik afsmeren met een oranje botercreme (ik moet nog wat romelen om de juiste kleur te krijgen) en versieren met een paar versieringen van fondant.
ik heb al een rode en een blauwe cake laag in de vriezer liggen. ik zoek nog een witte laag. een gewone cake laag is me te geel.
zoonlief heeft koemelkallergie dus een dikke kwark laag is geen optie.
ik zat te denken om zelf marshmallow te maken als vulling (zie onderstaand recept). zou dat wat zijn of maakt dat de cake te vochtig?
ik hoop dat jullie me kunnen helpen. alvast bedankt
150 gr eiwit
150 gr likeur
150 gr poedersuiker
450 gr suiker
40 gr gelatine (voorweken)
suiker met een klein beetje water laten koken tot 115 graden
eiwitten kloppen in de machine tot het schuim vormt
poedersuiker toevoegen
suiker (115 graden) toevoegen
likeur toevoegen
licht verwarmde gelatine toevoegen
5 minuten laten kloppen
vorm met bakpapier bekleden en met poedersuiker bestrooien
marshmellow in de vorm gieten en mooi verdelen (beetje schudden)
laat 2 uur opstijven in de koelkast
marshmellows uit de vorm halen (alles met poedersuiker bestrooien)
in stukjes snijden snijden
in afgesloten doosje in dekoelkast bewaren