1

Onderwerp: [HOWTO] Candy cupcake standaard

Wat je nodig hebt:

- uitstekers in verschillende maten (bijvoorbeeld de Wilton cut-outs
- candymelts
- (wegwerp) spuitzak/ snoepzak/ ziploc zakje
- bakpapier
- eventueel koelkast en versiering naar keuze

http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-VJEK4LWM.jpghttp://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-ZGYV6MFQ.jpghttp://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-Q4HPHHTH.jpghttp://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-JPEYMBFQ.jpghttp://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-OLGXFFNP.jpg

Hoe je ze maakt:
- Leg de benodigde uitstekers klaar op een stukje bakpapier, bij voorkeur op een vlakke ondergrond, zodat je ze kunt verplaatsen (bijvoorbeeld in een bakje of op een snijplankje).
- Voor een kleine standaard (voor mini cupcakes) gebruik je de middelste en kleinste uitstekers en 50 gram candymelts. Voor de grotere standaard (gewone cupcakes) gebruik je de middelste en grootste uitstekers en 100 gram candymelts.
- Vul een spuitzak met de hoeveelheid candymelts die nodig zijn voor de gekozen uitstekers, maak de zak aan het eind dicht met een plakbandje of sluitclip.
- Verwarm de candymelts steeds korte tijd in de magnetron (begin met 30 seconden) tot alles gesmolten is.
- Knip een puntje van de spuitzak af.
- Vul de uitstekers met candymelts tot de gewenste dikte. Begin met de onderkant, die moet helemaal gevuld zijn om stabiel te staan. Gebruik de rest voor de bovenkant. Tik even met het bakje op de ondergrond om de gesmolten candymelts egaal te verdelen in de uitstekers.
- Laat ze goed uitharden, als je haast hebt kan dat in de koelkast.
- Duw de candymelts uit de uitstekers en werk de randjes bij met een scherp mesje als ze niet netjes zijn.
- Smelt een kleine hoeveelheid candymelts en lijm daarmee de bovenkant en onderkant aan elkaar.
- Tot slot kun je de eetbare cupcakestandaard versieren met alle eetbare versieringen die je in huis hebt, lijm ze vast met gesmolten candymelts.
- Denk aan zilverpilletjes, diverse strooisels, versieringen van rolfondant of marsepein, royal icing, snoepjes, gekleurde suiker of kokos enz.

http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-M8CBFPAK.jpg  http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-ILJLO8FA-G.jpg *http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-GCM8S33M-G.jpg* http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-L8S3G8QF-G.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-P487UFWV-G.jpg

Het roze 'kanten' kleedje op de foto die tussen de ** staat is een stukje ouwel, bewerkt met een rand- en hoek papierpons naar een idee van Petra!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: [HOWTO] Candy cupcake standaard

Wat een super leuk idee zeg!! Bedankt  :thumb:

3

Re: [HOWTO] Candy cupcake standaard

Heel leuk :Y

4

Re: [HOWTO] Candy cupcake standaard

Wow! Helemaal onder de indruk  :)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen