1

Onderwerp: [HOW TO] Geboetseerde zebra

Ik heb geen stap voor stap foto's, maar ik neem aan dat het met twee foto's (voor en achter/zij) van het totale zebraatje en uitleg wel een beetje duidelijk is hoe je deze maakt...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-V3JUDS6K.jpghttp://www.mijnalbum.nl/Foto-LHC6JSSU.jpg

Voor het lijfje vorm je een kegel van fondant met tylose (ong een theelepel tylose op 250 gr fondant). Plat de dikke kant van de kegel af door hem of je werkblad te duwen, zo blijft ie mooi staan.
Van zwarte fondant rol je een klein stukje dun uit en snijd dunne reepjes af met een punt aan beide zijden. Die plak je op het lijfje van de zebra, zorg dat je de uiteinden wel ziet aan de voorkant. (je kunt de zwarte lijnen natuurlijk ook verven of tekenen met eetbare stift)
Maak een rolletje voor de achterpoten. Snijd dat door midden zodat je twee gelijke poten hebt en snijd een kant schuin en kant recht af. Met de schuine kant aan weerszijden tegen het lijfje plakken.
Maak dunne reepjes voor de strepen op de achterpoten en plak ze vast.
Maak een (1)rolletje voor beide voorpoten en iets langer. Snijdt dit aan weerszijden weer recht af. Plak dit in het midden boven op de kegel van het lijf. Druk het midden plat. Deze zebra had een bordje met de leeftijd vast dus daar hebben de poten op gerust tijdens het drogen,
Maak vier hoeven door een rolletje zwart te maken en snijdt daar 4 plakjes af. Markeer met een mesje een streep overdwars en plak de hoeven tegen de poten.
Steek een prikkertje of stukje spaghetti in het lijfje. Daar komt straks het hoofd op.
Voor het hoofd maak je een kleinere kegel van witte fondant. Snijd de punt af, daar komt de zwarte snuit. Duw de dikke kant een heel klein beetje omhoog en ietsjes plat op de plek waar je de oren gaat zetten. Maak van zwart een bolletje met de doorsnede van de voorkant van de witte snuit en snijd dat doormidden. Plak dit op de snuit. Maak hierin twee deukjes met een kleine balltool voor de neusgaten en maak met een mesje of tooltje de mond eronder.
Voor de ogen maak je eerst twee deukjes met de balltool op de plek waar ze moeten komen in het hoofd. Maak twee zwarte balletjes en plak die in de deukjes. Maak hele kleine sliertjes voor de wimpers eventueel en plak die aan de bovenkant van de ogen. Maak twee witte kleine bolletjes voor de lichtpuntjes in de ogen. Plak die op de oogjes. Zet het hoofd op het lijfje met een klein beetje eetbare lijm.
Maak twee kleine balltje van witte fondant en vorm daar een platte druppelvorm van. Maak met een prikkertje een driehoekig deukje in deze oortjes en plak ze vast op het hoofd.
Rol een reepje zwart uit en knip met een schaartje de manen. Plak dit op het hoofd.
Maak een staart van zwart, het uiteinde kun je ook knippen, net als de manen. Plak het vast.

Succes!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

2

Re: [HOW TO] Geboetseerde zebra

Wat is ie schattig.
Knap gedaan.

3

Re: [HOW TO] Geboetseerde zebra

SUPER, dank je.