Onderwerp: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Wat doe je als je net wat te weinig botercreme hebt voor het perfect afsmeren?

Doe de afgesmeerde blanda in huishoudfolie en druk haar in haar eigen bakvorm en haal haar eruit, dan is ze perfect glad. In de vriezer en je kunt haar gebruiken wanneer jou het past.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

werkt dat ook als je een 'mannetjes' blanda hebt???  :lol:

neehoor, grapje echt een supergoede tip!
ik ga em zeker onthouden!!

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Nou dat zou best maar eens kunnen  :lol:

Ik noemde het een haar, omdat ik haar/ hun ga gebruiken voor mijn eerste borsten partij. Cadeautje aan manlief

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

4

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

een echt goede tips...bedankt,
Kan ik volgende keer lekker proberen

Vandaag is een taart dag...taart decoreren of taart eten...hhhmmm....:D

5

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

goeie tip ga het meteen proberen tnxxx

6

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Het zal misschien aan mij liggen maar ik snap er niks van  :s
Als je te weinig BC hebt voor het afsmeren dan wil dat zeggen dat je naden nog open liggen (want voor de rest heb je niet veel nodig) en als je naden nog open liggen gaan die met folie ook niet dicht. Neem aan dat je de folie niet onder je marsepein laat zitten tenminste  :lol:

???

7

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

zou dit ook werken als je hem vult? of zou je dan de vulling eruit drukken?

Life is what happens to you, will you'r busy making other plans...

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Ja hoor, ik had hem toen ook gevuld.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

9

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

oke, dank je, klinkt goed.  :)

Life is what happens to you, will you'r busy making other plans...

10

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Als je de folie er afhaalt gaat het dan niet "pillen"?

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

pillen??? :think:

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

12

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Ja ik weet niet hoe je dat moet omschrijven, maar als je plastic van boter afhaalt dan krijg je toch een patroon in je botercreme dat ontstaat nadat je de folie er af trekt (kleine bobbeltjes)
Of haal je het eraf wanneer de bc nog bevroren is?

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Maar ik doe het met huishoudfolie en niet met bobbelplastic... :lol:

Nee even serieus;
Meestal smeer ik hem redelijk af en dan folie erop en dan de blanda er weer over heen en dan doe ik hem in de vriezer, blanda eraf, folie eraf en klaar...
Je hebt wel een beetje streepjes van het plastic maar goed die krijg je zo weer recht met de fondant/marsepijn..

Snap je ?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

14

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

ik snap 'm  :Y

15

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Ik ook...  :Y  :nooo

Stomme vraag: wat is een blanda  :o  :o  :o

16

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Een blanda is een serveerschaal van de Ikea. Die kun je gebruiken om een bolle taart in te bakken.

Groetjes Puck

17

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Oke!

Nu snap ik hem helemaal  ;)

18

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Maar bc mag toch niet in de diepvries omdat hij dan gaat schiften?

19

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Kunnen die blanda schalen ook in de oven dan?

20

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

chan1985 schreef:

Kunnen die blanda schalen ook in de oven dan?

Jaja, dat kan. Leuk hoor zo'n boltaartje :Y

21

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Mooi want dan ga ik ze gauw bij de ikea kopen.
Doe nu voor kleine taartjes in een soepkom kan ook heel makkelijk

22

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Janneke11 schreef:

Maar bc mag toch niet in de diepvries omdat hij dan gaat schiften?

Als ik een restje invries dan schift hij een beetje maar als hij op kamertemperatuur is ontdooid en ik mix hem weer even goed dan is dat probleem weer weg.

Met ingevroren taarten heb ik ook geen problemen met de botercreme (zowel met die van de mix als 1:1)

It's just a piece of cake

23

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

mag je botercreme mix vaker invriezen dan 1 x?

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Zou ik niet doen. Het lijkt mij niet bevorderlijk voor het product.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

25

Re: TIP voor het afsmeren van de BLANDA

Smaakt het dan niet meer? Wat doet het dan als je het voor een 2e x invriest?