1

Onderwerp: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

De titel geeft al aan wat mijn vraag is. Ik ga vanmiddag met mijn dochters cupcakes maken. Ik heb de mix al in huis dus ik kan zo beginnen, maar er staat op dat er boter door moet. Nu weet ik van vroeger dat mijn moeder altijd eerst de boter liet smelten in een pan voordat ze het bij het cakebeslag deed. Moet dat bij de cupcakes ook? Of haal ik gewoon op tijd mijn boter uit de koelkast zodat het zacht genoeg is om te mixen?

Groetjes Bianca

2

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

nee hoor hoeft niet

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Als er ergens gesmolten boter door moet, zal dat altijd ook zo aangegeven staan.
Ik ben trouwens wel erg benieuwd naar het cakerecept van je moeder  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

denk warm cakerecept, das met gesmolten boter, erg lekker :)

5

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Wanneer ik bv een pakje roomboter nodig heb op kamertemperatuur, leg ik deze vanuit de koelkast 15-20 sec in de magnetron.

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

etmc schreef:

denk warm cakerecept, das met gesmolten boter, erg lekker :)

Die zoeken we even op :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Het cakerecept weet ik niet uit mijn hoofd maar ik kan het eens navragen.
De cupcakes waren goed gelukt, bedankt voor de hulp.
De papiertjes lieten wel los van de zijkanten, dat is voor thuis niet zo erg maar als ik het eens voor een feestje of zo maak vind ik dat toch niet zo mooi. Heb ik dan toch iets verkeerd gedaan? Zijn ze misschien te lang in de oven geweest?

Groetjes Bianca

8

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Dat papiertjes loslaten kan ook aan het merk van de papiertjes liggen.

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Maar dus ook aan de baktijd? Want ik denk dat ik ze er iets te lang in heb laten staan en weet niet of dat ook een oorzaak van het loslaten kan zijn.

Groetjes Bianca

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Het kan ook komen doordat het cc beslag te vet is voor de papiertjes. Ieder recept is weer anders natuurlijk, maar vaak heeft het er wel mee te maken.
Te lang bakken is ook geen goed idee inderdaad...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Ik heb vorig jaar bakles gevolgd en mijn leerkracht (=bakker) is allergisch tegen het smelten van boter (deed ik vroeger altijd :o ).
Het 'absorberend vermogen' van de boter vermindert hierdoor, waardoor het 'minder bloem' kan opnemen en je vettiger beslag krijgt.
Dus; gewoon op tijd uit de koelkast halen en goed opkloppen totdat het wit ziet. :Y

12

Re: Moet boter bij cupcakes gesmolten zijn of niet?

Mijn moeder smolt ook altijd de boter.Ik kan het haar helaas niet meer vragen waarom maar ik meen me iets te herinneren dat ze dat deed omdat het deeg dan mooi ging rijzen.Ik zelf doe het ook wel eens(als ik snel wil beginnen)maar ik merk geen verschil.Alleen dar het beslag veel dunner is.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!