Hier is ie dan:
Het is het recept van Margaret Braun, ietsje aangepast en naar nederlandse maten vertaald.
Klop 6 eieren met 550 gram suiker tot de eieren luchtig en romig zijn. Gewoon met de bladklopper hoor, want eigenlijk hoeft dit niet eens volgens het recept. Ik doe het wel, want het wordt een stuk luchtiger.
Weeg ondertussen 130 gram cacao (of gewoon een half pakje blooker of een heel pakje van houten) en 325 gram bloem af in een grote kom. Daar komt een flinke eetlepel baksoda en een flinke eetlepel bakpoeder bij en een afgestreken eetlepel zout.
Zet ook 300 ml karnemelk klaar.
Als de eitjes geklopt zijn om en om de karnemelk en het bloemmengsel erdoor mengen. Als laatste doe je er nog 150 gram gesmolten boter en 300 ml sterke koffie door.
Het beslag blijft erg dun, dus je kunt het gewoon schenken.
In goed ingevette en met bloem bestoven bakvorm bakken tot een satéprikkertje er droog uitkomt. Als je alles in één vorm doet, zal het ongeveer anderhalf duren op 165 graden.
Hou er rekening mee dat dit echt behoorlijk rijst, dus vul de vorm niet verder dan 2/3!
Erg lekker met ganache en hazelnoten, kersen, vanille bc, dulce de leche..... en tremperen met bailey's is ook een groot succes!