1

Onderwerp: Devils food cake

Morgen wil ik graag een Devils food cake (super donkere chocolade cake) gaan maken. Heeft iemand deze al eens gemaakt of een advies voor een goed recept ervan? Ik heb al gezocht op internet maar zie zoooooooveel versies ervan dat ik niet kan kiezen :P
Dussssss iemand? :D owja, ook nog een tip voor een lekkere icing erbij?

2

Re: Devils food cake

http://www.smulweb.nl/1023907/koken/rec … oladetaart
:thumb:

Re: Devils food cake

Ik heb wel een lekker receptje voor je hoor!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Devils food cake

oooh dat is zooooo lekker...

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

Re: Devils food cake

Hier is ie dan:
Het is het recept van Margaret Braun, ietsje aangepast en naar nederlandse maten vertaald.

Klop 6 eieren met 550 gram suiker tot de eieren luchtig en romig zijn. Gewoon met de bladklopper hoor, want eigenlijk hoeft dit niet eens volgens het recept. Ik doe het wel, want het wordt een stuk luchtiger.
Weeg ondertussen 130 gram cacao (of gewoon een half pakje blooker of een heel pakje van houten) en 325 gram bloem af in een grote kom. Daar komt een flinke eetlepel baksoda en een flinke eetlepel bakpoeder bij en een afgestreken eetlepel zout.
Zet ook 300 ml karnemelk klaar.
Als de eitjes geklopt zijn om en om de karnemelk en het bloemmengsel erdoor mengen. Als laatste doe je er nog 150 gram gesmolten boter en 300 ml sterke koffie door.
Het beslag blijft erg dun, dus je kunt het gewoon schenken.

In goed ingevette en met bloem bestoven bakvorm bakken tot een satéprikkertje er droog uitkomt. Als je alles in één vorm doet, zal het ongeveer anderhalf duren op 165 graden.
Hou er rekening mee dat dit echt behoorlijk rijst, dus vul de vorm niet verder dan 2/3!

Erg lekker met ganache en hazelnoten, kersen, vanille bc, dulce de leche..... en tremperen met bailey's is ook een groot succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Devils food cake

Super dankjewel ! :D
Ik had toch nog een vraagje misschien weet jij het suus? :P
Ik twijfel nogsteeds erg of ik jou recept ga gebruiken of de chocolade mud cake. Welke is lekkerder? (heb ze beide nog nooit gemaakt) :+

7

Re: Devils food cake

Ik heb deze cake/taart een keer gemaakt. Maar ik kreeg hem niet goed. Hij rijst al een gek en ziet er in de oven onwijs uit. Maar zo gauw ik hem uit de oven haal, zakt hij in. Gaar is hij wel en het is erg lekker.
Waarschijnlijk is het niet de bedoeling dat hij inzakt? toch?

life is uncertain, eat dessert first!

8

Re: Devils food cake

yarrah schreef:

Ik heb deze cake/taart een keer gemaakt. Maar ik kreeg hem niet goed. Hij rijst al een gek en ziet er in de oven onwijs uit. Maar zo gauw ik hem uit de oven haal, zakt hij in. Gaar is hij wel en het is erg lekker.
Waarschijnlijk is het niet de bedoeling dat hij inzakt? toch?

over welk recept gaat het?
de chocolade mud of de devils food..?

9

Re: Devils food cake

oowww dat wil ik ook eens proberen... ik houddd van chocolade!

www.lil-suz.blogspot.com voor meer over mijn creaties

Re: Devils food cake

Dat had ik ook bij het recept van MB, daarom doe ik er nu meer bakpoeder en meer baksoda in, zoals beschreven in bovenstaand recept... Nu zakt hij niet meer in :)

De mud cake heb ik helaas nog steeds niet getest, maar de cake van MB is hier altijd wel favoriet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11 Laatst bewerkt door Tessa92 (29-07-2010 16:10)

Re: Devils food cake

Bedankt suus :D
Ik heb gister de mud cake getest maar ik vind het nogal een compakte homp  :P Hij smaakt wel echt naar chocolade maar het is echt zo'n blok... normaal is cake toch nog wel iets luchtiger. Ik ga toch nog een keer jou recept proberen denk ik ;)

Heb je misschien dan ook nog een lekker recept voor zo'n witte creme.. In Amerika zie je toch vaak devils food cake met ceamy vanilla icing ? Ziet er zo gaaf uit vind ik. Zwart witte taaart  :+

groetjes tessa

Re: Devils food cake

Tja dan zou ik mbc maken denk ik.... of even googlen op vanilla buttercream.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Devils food cake

he Suuz,

Even over jouw recept voor welke maat bakblik is dat?

14

Re: Devils food cake

Ohh die taart klinkt lekker! Dat recept ga ik ook bewaren.  :Y
Bedankt!

Re: Devils food cake

Officieel voor 2 x 9 inch bakblikken. Maar ik gooi het ook vaker in zijn geheel in een vierkante 10 inch, of een ronde 12 inch....
Je moet dan alleen even met de temperatuur spelen en zorgen dat het bakblik niet verdern dan 2/3 gevuld is.
Het is best veel hoor, dus je kunt ook een aantal kleinere vullen.
Ik maak meestal wat ik nodig heb, en de rest gaat dan in een kleinere vorm. Dat komt vast wel op :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Devils food cake

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Dat had ik ook bij het recept van MB, daarom doe ik er nu meer bakpoeder en meer baksoda in, zoals beschreven in bovenstaand recept... Nu zakt hij niet meer in :)

De mud cake heb ik helaas nog steeds niet getest, maar de cake van MB is hier altijd wel favoriet.

Hoeveel meer doe je er dan in ? Ben wel benieuwd !

Re: Devils food cake

Zoals ik in het receptje heb geschreven.
Eigenlijk moet er gewoon een eetlepel bakpoeder en baksoda in, ik doe er een flinke eetlepel in, dus een eetlepel met een bolletje erop :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

18

Re: Devils food cake

smaakt hij dan wel lekker? :P
want ik hoorde van iemand dat als je er teveel baking soda in doet je er echt een hele vieze smaak aan komt. Misschien is het nu niet téveel omdat de taart behoorlijk groot is? :D

Re: Devils food cake

Het verschil tussen een eetlepel en een flinke eetlepel is niet zo groot hoor, maar groot genoeg om ervoor te zorgen dat hij goed rijst en niet meer inzakt.
Baksoda is inderdaad niet lekker omdat het een base is. Maar zolang je er niet een heel pakje in doet zal de smaak wel loslopen denk ik.
Het basische van de baksoda wordt overigens geneutraliseerd door de zure karnemelk, hetgeen ook zorgt voor de werking van de baksoda.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Devils food cake

aha ik dacht dat je dat nog niet in het recept had verwerkt vandaar mijn vraag, thanks !