Onderwerp: chocoladecake taart (glutenvrij)

Deze laatst gemaakt en vanochtend geproefd  :P

Ingredienten:
150 gr boter
170 gr donkerbruine bastersuiker
50 gr cacao
1 dl kokend water
3 eieren
150 gr rijstbloem
4 theelepels bakpoeder (let op of deze glutenvrij is)

Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 180 graden. (ik ben begonnen op 135 graden)
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Roer de cacao met het kokende water tot een glad mengsel. Klop eerst de cacao door het botermengsel en daarna 1 voor 1 de eieren, telkens afgewisseld met een lepel van de bloem. 
Spatel de rest van de bloem en bakpoeder door.

Schep het mengsel in een bakvorm of cakeblik en bak het in 40 min. Ik heb het gebakken met oplopende temp in ongeveer 35 minuten. Checken of het stevig aanvoelt of prikken met sateprikker die er droog moet uitkomen.

Kan ook cc van maken en dan baktijd verkorten tot 15 min.

Je kan dit versieren met slagroom, gesmolten chocolade, poedersuiker, etc

Ik heb twee kleine blanda´s gevuld en een kopje, maar rijst niet veel dus had ook verdeeld kunnen worden over de twee blanda´s volgens mij. En gevuld met lemon curd met een dijkje van botercreme.