1

Onderwerp: 27,5 cm biscuit bakken

Vraag, Normaal bak ik in een 20 cm pan biscuit, deze wordt 7 cm hoog, ik bak hem dan op 160 gradeen voor 30/35 minuten. Nu wil ik een 27,5 cm biscuit bakken, deze moet ook 7 cm hoog worden maar op de verpakking staat alleen voor 24-26 cm de hoeveelheid en baktijd, en voor 30 cm. Ik zit er dus preies tussen in.

Heeft iemand tips hoeveel mix (Ik hebfuncakes mix) ik nodig heb, en hoelang ik zou meoten bakken? Hij is natuurlijk groter, dus ik ben bang dat het midden niet gaar wordt. En als je een taart hoger maakt, moet hij dan ook langer bakken? Ik begrijp soms niet helemaal waar het verschil in zit.

2

Re: 27,5 cm biscuit bakken

Voor de hoeveelheid, check: https://funcakes.com/nl/benodigdhedentabel/ Ideaal, ze hebben het allemaal al voor je berekend :) Ik rond zelf wel altijd naar boven af voor het gemak.

Ik zou met 40 minuten beginnen en dan checken of-ie veert (zachtjes drukken, niet je hand verbranden ;) ). En bij hoger moet je ook langer bakken. Meer volume = langer bakken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: 27,5 cm biscuit bakken

Marianne schreef:

Voor de hoeveelheid, check: https://funcakes.com/nl/benodigdhedentabel/ Ideaal, ze hebben het allemaal al voor je berekend :) Ik rond zelf wel altijd naar boven af voor het gemak.

Ik zou met 40 minuten beginnen en dan checken of-ie veert (zachtjes drukken, niet je hand verbranden ;) ). En bij hoger moet je ook langer bakken. Meer volume = langer bakken.

Thanks, ik had het zelf al een beetje uitgevogeld. Op de zak staan de mten, ik heb gemiddel tussen die van 24-26 en die van 30, en ik kwam perfecct uit  :) Qua tijd idd beetje aangevoeld, begonnen met 45 minuten, maar volgens mij is het aardig gelukt ;)