Onderwerp: Tips gevraagd, stapeltaart
Hoi allemaal,
Ik ben nieuw op het forum dus mijn eerste berichtje hier! Ik ben gevraagd om voor volgend weekend een taart te maken voor een (kinder)verjaardag. Nu hoor ik graag jullie tips.
Ik ga een stapeltaart maken op basis van cake. Geen standaard cake, maar een luchtigere vorm. Zodat de basis iets meer smaak heeft dan biscuit. Wat betreft de vullingen twijfel is nog een beetje. Er komen een paar kinderen, maar het meerendeel is volwassen. Dus een gulden middenweg lijkt mij het beste. Ik dacht zelf aan een frambozenvlaaivulling of frambozencreme en citroen/limoenmousse om het geheel fris te houden.
Dan het afsmeren. Ik houd zelf helemaal niet van botercreme, dus ik dacht zelf aan witte chocolade ganache. Mijn enige twijfel is of het geheel niet te zoet wordt. Wat denken jullie? Of is merinquebotercreme dan een betere optie? Tot slot wil ik een drip aanbrengen in een pastelkleurtje.
De taart is voor zondagmiddag. Wat denken jullie van de volgende planning?
Zaterdagochtend cakes bakken. Zaterdagavond afsmeren. Zondagochtend taart afmaken met drip en figuurtjes etc.
Alvast veel dank voor jullie hulp!
Groet, Mieke