1

Onderwerp: Pme taartpan

Goedenavond bakkers,

Ik bak al jaren taarten in een springvorm, met altijd hetzelfde recept.

500 boter, 500 bloem, 450 suiker en 8 eieren

Nooit problemen met dit recept gehad. Nu dacht ik laatst, ik ga ook taartpannen aanschaffen. Nu heb ik er 4 gekocht van PME in verschillende maten. Maar nu komt het.... elke keer als ik nu bak in mijn PME taartpan dan word mijn taart niet gaar!!! Hij is wel droog van binnen maaar zodra ik hem doorsnij dan is hij nog niet gaar!! Ik word er echt gek van. Heb zo veel al uitgeprobeerd. Hogere temperatuur en korter bakken. Lagere temperatuur en langer bakken. Lager in de oven zetten. Hoger in de oven zitten. Niks lukt.
Iemand enig idee, wat te doen?

2

Re: Pme taartpan

Je bakt cake zo te lezen. Een taart die niet gaar wordt, moet langer in de oven. Als-ie dan te bruin wordt, moet de temperatuur lager en dan nòg langer. Welke hoeveelheden gebruik je voor welke maat PME pan?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag