1

Onderwerp: Snicker Cupcakes

Vandaag voor mijn vriendin en haar mede huisgenoten in het verzorgingshuis snicker cupcakes gemaakt en ze waren er weer blij mee

https://myalbum.com/photo/KAEqwnD5vL36/360.jpg

https://myalbum.com/photo/ykqp3Woz6H2t/360.jpg

https://myalbum.com/photo/wecQEJjE9igk/360.jpg

https://myalbum.com/photo/Y5oBJpv8fHeD/360.jpg

https://myalbum.com/photo/KheL2KsQr5m4/360.jpg

https://myalbum.com/photo/4oCkcGG29nUo/360.jpg

2

Re: Snicker Cupcakes

Wauw, water loopt me weer in de mond

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Snicker Cupcakes

lady-vall schreef:

Wauw, water loopt me weer in de mond

Dankjewel :)

4

Re: Snicker Cupcakes

Wauw! zou je misschien het recept willen delen met ons? alvast bedankt.

5

Re: Snicker Cupcakes

Ik hou eigenlijk niet eens zo van taart en gebak, maar alles wat jij post wil ik hier meteen op mijn bord. :lol:

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Snicker Cupcakes

bakpipo schreef:

Wauw! zou je misschien het recept willen delen met ons? alvast bedankt.

Natuurlijk wil ik dat wel.


Snicker Cupcakes

Voor de Cupcakes:
257 gr bloem 
90 gr cacaopoeder
1 1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
250 ml volle karnemelk op kamertemperatuur
125 ml volle zure room bij kamertemperatuur
2 el gezette koffie of water
175 gr boter op kamertemperatuur
133 gr kristalsuiker
96 gr bruine suiker
2 grote eieren op kamertemperatuur
1 el vanille-extract

Voor de Caramel-Peanut vulling:
400 gr zachte karamels
70 ml slagroom
11 gr boter
73 gr gezouten pinda's, grof gehakt

Voor de Peanut-Marshmallow Frosting:
225 gr boter op kamertemperatuur
350 gr romige pindakaas
1 theelepel vanille-extract
125 ml room
380 gr poedersuiker
200 gr marshmallow (1 pot)



Af te maken Melk chocolade Ganache
150 gram druppels of fijn gehakte chocolade
15 gram Honing maar dat hoeft niet persé
100 ml slagroom
smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie, kook de slagroom met de honing,  giet het bij de chocolade en roer tot het een homogene saus wordt.

Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 20 grote cupcake-papiertjes
Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder, zuiveringszout en zout door elkaar. Klop in een aparte kom of grote mengbeker de karnemelk, zure room en koffie bij elkaar.
Klop in de kom van een grote keukenmixer uitgerust met een peddelbevestiging de boter en suikers samen tot ze licht en luchtig zijn, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging en voeg dan het vanille-extract toe.
Voeg een kwart van de droge ingrediënten toe terwijl de mixer op lage snelheid draait. Als het meestal is gemengd, voeg dan een derde van de vloeibare ingrediënten toe. Ga door met het afwisselen van droge en vloeibare ingrediënten, eindigend met de droge ingrediënten. Als de drys bijna allemaal zijn gemengd en er nog maar een paar strepen bloem over zijn, stop dan de mixer en beëindig het mengen met de hand met een spatel. Schraap de bodem en zijkanten van de kom naar beneden.
Schep het beslag in de beklede cupcakevormpjes. Bak 22-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant van de cupcakes lichtjes terugspringt. Helemaal af laten koelen.

Om de vulling te maken:
Maak de vulling pas als je klaar bent om de cupcakes te vullen. Combineer de karamel, room en boter in een magnetronbestendige kom. Magnetron in stappen van 30 seconden, goed roerend na elke 30 seconden. Ze kunnen in het begin weerstand bieden tegen smelten en samenkomen, maar blijven roeren en verwarmen totdat je een glad, vloeibaar mengsel hebt. Voeg de gehakte pinda's toe en roer ze erdoor.

Om het glazuur te maken:
Combineer de boter en pindakaas in de kom van een grote standaardmenger met een gardeopzetstuk, en klop op middelhoge snelheid tot het licht en luchtig is. Voeg de vanille, room en poedersuiker toe en meng op lage snelheid tot de suiker is bevochtigd. Verhoog de snelheid tot gemiddeld en blijf kloppen tot het mengsel lichter wordt en luchtig en glad wordt. Voeg de marshmallow-crème toe en roer het met de hand in met een rubberen spatel, waarbij u de bodem en zijkanten van de kom goed schraapt. Als het glazuur goed gemengd is, schep het dan in een spuitzak met een grote stertip.

Bijeenkomst:
Gebruik een scherp mesje om een kegelvormig gat uit de bovenkant van de cupcakes te snijden. Schep de karamel-pindavulling in het gat en kom bijna helemaal naar boven. Snijd de onderkant van de cupcake-kegel af en plaats de bovenkant van de cupcake terug op de karamel. (De cupcakevulling kan worden gegeten of weggegooid - ik vertrouw erop dat u er iets mee te maken zult hebben.) Als de karamel een beetje moeilijk wordt om mee te werken, zet hem dan kort in de magnetron totdat hij weer vloeibaar is.
Zodra alle cupcakes zijn gevuld, spuit je het glazuur erop in een grote decoratieve werveling. Voeg een scheutje toffeesaus of chocoladeganache toe, een snufje gehakte pinda's en de helft van een leuke Snickers-reep bovenop. Bewaar Snickers Cupcakes in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur en geniet binnen 3-4 dagen.

Re: Snicker Cupcakes

Pooh schreef:

Ik hou eigenlijk niet eens zo van taart en gebak, maar alles wat jij post wil ik hier meteen op mijn bord. :lol:

DAt is aardig van je dankjewel :)

8

Re: Snicker Cupcakes

Ik wilde precies hetzelfde zeggen @lady-vall
Heer-lijk!

Re: Snicker Cupcakes

KimN schreef:

Ik wilde precies hetzelfde zeggen @lady-vall
Heer-lijk!

Dankjewel Kim :)