1

Onderwerp: witte canache kleuren.

Vraagje met welke kleur is het nou het mooiste om witte ganache goud te kleuren. Moet de drip eerst hard zijn en dan erover heen verven of kun je ook eetbare verf of dust door de witte ganache mengen. En moet je de dust dan met alcohol mengen of gewoon alleeen de poeder erdoor heen mengen? Of is het zo dat je witte ganache gewoon met elke kleur kunt verven omdat het ganache is?

2

Re: witte canache kleuren.

Welkom op het forum :) Je hebt je vraag in de rubriek "Over de site" gesteld, en die rubriek gaat neit over decoratie vragen. Ik ga je even verhuizen!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: witte canache kleuren.

Witte ganache moet je trouwens aan de buitenkant verven. Je zou er voor kunnen kiezen om ook wat kleur door je ganache te doen zodat je alvast een gelige ondergrond hebt. De drip moet wel hard zijn voordat je kunt verven; met alcohol is het het makkelijkst.

Ganache kun je verder met elke kleur mengen, maar niet met goud, dan wordt het oker. Het goud breng je echt aan de buitenkant aan.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: witte canache kleuren.

Inderdaad eerst gele kleur in de witte ganache en als het op je taart zit kun je het het prachtig goud kleuren met de gouden dust en wat alcohol. (Met water lukt het ook)

5

Re: witte canache kleuren.

Ik zweer bij de lustre dust van Edible art. Heb nog nooit ergens mooiere goud dust gevonden. Meeste wordt al snel geel. En inderdaad eerst hard laten worden dan schilderen. Succes!