1

Onderwerp: 5-Layer Cookie Brownie Cheesecake

Niet heel erg mooi maar wel ontzettend lekker.
En snijden is ook al lastig met deze taart :-P

https://myalbum.com/photo/DUxLcsVn01Sk/360.jpg

https://myalbum.com/photo/5jQyLkKgS23l/360.jpg

https://myalbum.com/photo/4uf4MQGrq1lc/360.jpg

https://myalbum.com/photo/NCXlPJzCSejT/360.jpg

https://myalbum.com/photo/rbXrnGBi2Z30/360.jpg

2

Re: 5-Layer Cookie Brownie Cheesecake

Pfft wat een heerlijk baksel weer!!! 5 lagen, dat is behoorlijk. Vast super lekker  =D

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: 5-Layer Cookie Brownie Cheesecake

lady-vall schreef:

Pfft wat een heerlijk baksel weer!!! 5 lagen, dat is behoorlijk. Vast super lekker  =D

Dankjewel en ja inderdaad is hij erg lekker :)

Re: 5-Layer Cookie Brownie Cheesecake

5-Layer Cookie Brownie Cheesecake

Cookie dough. Ik had eetbaar koekdeeg,  je
kunt ook koekdeeg  nemen die je mee moet
bakken maar ik vind het dan allemaal wel erg
lang in de oven staan dus nam cookie dough
die je niet hoeft te bakken.

Chocolate chip cookie dough
Ingrediënten
100 gram boter
60 gram suiker
115 gram lichtbruine basterdsuiker
2 el melk
1 tl vanille extract
225 gram bloem
snuf zout
100 gram chocoladedruppels
Klop boter en beide suikers romig. Voeg de melk en vanille extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot een een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng er goed doorheen. Kneed met de hand het deeg tot een bal.
Voorbereiding. Bekleed een 25-cm springvorm met 2 lagen plastic folie lang genoeg om over de zijkanten te hangen. Druk het koekjesdeeg gelijkmatig in een cirkel langs de bodem van de pan en vouw vervolgens de plastic folie eroverheen. Maak de pan los en bevries de koekdeegschijf.

Brownie
170 gr. bloem
200 gram chocolade puur
4 eieren
250 gr. roomboter
½ theelepel bakpoeder
350 gr. suiker
40 gr. cacao
snufje zout

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Smelt de boter en de chocolade in een pan.
Doe de rest van de ingrediënten in een kom en mix alles door elkaar.
Doe daarbij de chocolade/boter mengsel en mix tot een homogeen mengsel.
Giet in een met bakspray ingespoten springvorm van 25 cm en zet daarin een 20 cm bakblik van buiten ingespoten met bakspray met de onderkant naar beneden op het brownie deeg.
Druk met het blik het deeg voorzichtig naar beneden tot het ongeveer aan de zijkanten tot de helft van het blik omhoog komt en zet 35 min. In de oven.
Haal de brownie uit de oven en laat 5 min staan. Druk dan voorzichtig het blik draaiend nog even naar beneden en daarna ook met een draaiende beweging het blik er uithalen en laat het 30 minuten afkoelen.

Cheesecake
ingrediënten
680 gr.  roomkaas, verzacht
100 gr.  suiker
1 theelepel vanille-extract
1 groot ei
40 oreo koekjes
slagroom om de bovenkant te versieren

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 ° C
Meng in een grote kom roomkaas, suiker, vanille en ei tot er geen klontjes zijn en het beslag glad is.
Schik een enkele laag van de oreokoekjes, ongeveer 15, op de bodem van de brownie zo dicht mogelijk bij elkaar. Giet het cheesecakebeslag op de koekjes en verdeel gelijkmatig over de bovenkant.
Tik op de pan om eventuele grote luchtbellen te laten ontsnappen en bak dan ongeveer 40 minuten totdat de cheesecake enigszins in het midden wiebelt. Bevries tot de bovenkant van de cheesecake enigszins stevig is, ongeveer 30 minuten. Schik nog een laag koekjes bovenop de cheesecake-laag en plaats de bevroren koekjesdeegschijf er bovenop, druk het aan de rand een beetje aan Snijd in plakjes en serveer met een kl odder slagroom gegarneerd met nog een een koekje!