1

Onderwerp: Felle, heldere, echte kleuren. Hoe dan?

Er zullen vast andere topics hierover gaan, maar ik kreeg ze niet gevonden.

Mijn vraag: hoe krijg ik mijn ganache of chocolade in een felle, heldere kleur? Ik word er niet goed van. Ik wil knalrood, echt blauw (en geen groen)...maar hoe dan?

Ik heb meerdere kleurstoffen in huis (speciale chocolade kleurstof, Wilton, Progel), maar geen ervan maakt echt heldere, felle kleuren.  Ik heb gewone witte chocolade geprobeerd, Candy Melts, andere witte melts (emmer Sligro)....

Wie heeft de gouden tip?

2

Re: Felle, heldere, echte kleuren. Hoe dan?

Op zich moet het met Progel lukken, en dan vooral ganache. Gebruik je wel genoeg? Chocolade is wel gewoon lastig, daar kun je het beste echte chocoladekleurstof voor gebruiken. Heb je wel eens Funcolours geprobeerd? Die kleurt ook heel mooi.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Felle, heldere, echte kleuren. Hoe dan?

Ik gebruik meestal gewoon de progel of wilton kleuren. Soms kleur ik wel eerst wat met wit zodat het gele van de chocolade er een beetje af is en dan de juiste kleur. Enige wat ik dramatisch vind zijn rood en paars maar dat zijn ook met fondant moeilijke kleuren