1

Onderwerp: Mijn eivrije avontuur!

https://i.postimg.cc/Lh9cdb7G/529-BFFC4-D5-DF-482-B-BBE3-02-A25-E9-B044-F.jpg

Ik zal jullie vandaag op de hoogte houden van het bakken van een eiwitvrijbiscuit en cupcakes.

Poging 1 mislukt. Zit een rare bijna zoetstofachtige smaak aan. Keihard aan de buitenkant, halfgaar aan de binnenkant.  Biscuit blijft erg fragiel. Dit recept werkt voor mij dus niet. Vooral op basis van de smaak.
Voor de cake:
250 g bloem
3 tl bakpoeder
2 tl baking soda
1 eetlepel azijn
180 g kristalsuiker
270 cc spa rood
55 cc zonnebloemolie
1 tl vanille essence

Poging 2 staat nu in de oven...keep you posted!

2

Re: Mijn eivrije avontuur!

Dat is een uitdaging. Ik ben benieuwd hoe poging 2 uitpakt. Harde buitenkant en niet gaar kan vaak een te hoge temperatuur zijn, zou het helpen die te verlagen?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3 Laatst bewerkt door Kims Taartjes (19-12-2018 14:51)

Re: Mijn eivrije avontuur!

Poging 2 (en de laatste)!

Heel mijn tekst weg...wat doe ik verkeerd?

Re: Mijn eivrije avontuur!

Pooh schreef:

Dat is een uitdaging. Ik ben benieuwd hoe poging 2 uitpakt. Harde buitenkant en niet gaar kan vaak een te hoge temperatuur zijn, zou het helpen die te verlagen?

Het is super goed gegaan, dank je!

5

Re: Mijn eivrije avontuur!

Top! :thumb: Zelfde recept?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Mijn eivrije avontuur!

Pooh schreef:

Top! :thumb: Zelfde recept?

Nee, ander recept, maar mijn reactie verdwijnt iedere keer. Heel verhaal en dan weg...heb het nu een beetje druk, maar als ik meer tijd heb, zet ik het hieronder. Weet niet wat er verkeerd gaat.

Re: Mijn eivrije avontuur!

Tweede (eigenlijk derde) en laatste geslaagde poging!



Ik heb omderstaand (foto1) recept gebruikt, maar wel aangepast. Het biscuit is lekker van smaak, al zal het altijd anders smaken dan een normaal biscuit. Het biscuit is zwaarder dan een normaal biscuit, maar minder zwaar dan cake.

Bij de laatste (en voor mij juiste) baktijden/graden rees de taart ook enigszins. Wel heb ik twee taarten gebakken, anders zijn ze te laag...maar nu dus extra hoog.

Ik heb alleen wel de graden en baltijd aangepast, omdat ik hem op de graden en baktijd uit het recept de buitenkant te hard vond worden. Ook heb ik het water vervangen door sparood. De binnenkant van de te harde biscuit heb ik gebruikt voor een raket voor op de taart.

Ik heb een hetelucht oven. Niet onbelangrijk om te weten.

Dus voor een 20 cm biscuit:
350 gr bloem
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel bakpoeder
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
240 ml sparood
80 ml zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap

45 min op 150 graden
15 min op 160 graden
10 min op 150 graden

Met het zelfde recept heb ik 10 cupcakebakjes kunnen vullen. Ze waren perfect! Deze heb ik gebakken op:

25 min op 150 graden

Verder bak ik mijn biscuits altijd in het voren en dan vries ik ze in. Puur en alleen, omdat ik ze dan lekkerder en zachter vind.

Foto 1:
https://i.postimg.cc/SjjncJ4Q/43-F79-ACF-12-F6-4227-837-C-5209-B69-D5642.png



https://i.postimg.cc/DScv9ThY/5-DC2695-C-287-D-4-D5-D-A63-E-0-EB629-AB1-C69.jpg

https://i.postimg.cc/MnwZ3GCQ/C3-C6-F3-B4-6-AB7-45-CA-9767-6-B5-AFD535-AF2.jpg

https://i.postimg.cc/8jMPbv0G/CDE79-C7-E-847-A-4-F10-AF86-BEA19-EBCC5-BC.jpg

8

Re: Mijn eivrije avontuur!

Ziet er goed uit! Waar bak jij je cakejes in? Ik vind de vorm zo leuk.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

9

Re: Mijn eivrije avontuur!

Knap gedaan!

Tieneke

Re: Mijn eivrije avontuur!

Pooh schreef:

Ziet er goed uit! Waar bak jij je cakejes in? Ik vind de vorm zo leuk.

bakgoed.nl/culpitt-baking-cups-primary-blue.html

Berichten [ 10 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Mijn eivrije avontuur!