1

Onderwerp: Volkoren speltmeel

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Ik heb een aanvraag voor een taart gemaakt van volkoren speltmeel...maar ik heb geen idee hoe ik daarmee moet werken.
Kan ik het gewoon net als gewoon meel gebruiken of moet ik nog ergens rekening mee houden?

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-

2

Re: Volkoren speltmeel

Weet wel dat het altijd droger wordt maar verder ook niet echt :think:

3

Re: Volkoren speltmeel

Volkoren meel is zwaarder, dus je cake of biscuit zal minder goed rijzen in de oven, en neemt ook inderdaad meer vocht op door de vezels die erin zitten. Wat heel lekker is, is een wortelcake van volkorenmeel. Die kun je vullen met roomkaas, of ongevuld laten. Het wordt wel een zware taart dan hoor. Ik zou even met de klant overleggen. Met speltbloem wordt het allemaal al een stuk lichter.

Tieneke