1 Laatst bewerkt door Marcus1968 (24-08-2018 10:11)

Onderwerp: Te droog koekdeeg appeltaart: Wat doet een banketbakker anders?

Hallo allemaal,

De smaak van m'n appeltaart-inhoud is altijd prima. Maar het koekdeeg is altijd tè droog.
M'n vraag: Hoe krijg ik het koekdeeg zo op het niveau, zoals dat van de vruchtenslof die ik bij de banketbakker haal?

M'n appeltaart recept:

300 gr patent meel
200 gr boter
100 gr suiker
1 ei

Bakvorm diameter: 20 cm
Baktijd: 75 minuten

Re: Te droog koekdeeg appeltaart: Wat doet een banketbakker anders?

Zeeuwse bloem en basterd suiker  ipv patent en suiker gebruiken.

Je recept is harde wener en daar moet zeeuwse bloem in.

Met patent kan je pate a croute maken.
Dit deeg is heel goed in de vriezer te bewaren.

360 boter
240 basterd suiker
100 gr ei
12 gr zout

600 gr patent bloem

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: Te droog koekdeeg appeltaart: Wat doet een banketbakker anders?

Dank je wel, voor je antwoord. ;-)

4

Re: Te droog koekdeeg appeltaart: Wat doet een banketbakker anders?

Ik maak het lekkerste appeltaartdeeg toch nog steeds met een mix uit een pakje van koopmans.. Weet dat het makkelijk zelf te maken is, maar deze is gewoon het lekkerst!
Toevallig zei mijn man laatst dat hij wel een appeltaart wilde, maar dan zonder de appels :lol:

5

Re: Te droog koekdeeg appeltaart: Wat doet een banketbakker anders?

Mijn appeltaart deeg is als volgt:

400 bloem
250 boter
200 basterdsuiker
1 ei

Alles goed tot een deeg verwerken, bruine of lichtbruine basterdsuiker gaat ook prima.

Christine.