1

Onderwerp: hoeveel vullingen

Hallo.

Ik heb 3 vullingen gemaakt voor mijn taart van 7 cm hoog.
Cranberry bavarois  caramel ganache en sinaasappel creme.
Ik ga mijn biscuit morgen vullen.
Nu twijfel ik of 3 vullingen voor die hoogte niet teveel is, het worden dat biscuitlagen van 2 cm.
Is dat niet te dun en wat vinden jullie van deze combinatie?
Heb nog weinig ervaring met dit soort taarten.

2 Laatst bewerkt door Esther68 (11-08-2018 21:17)

Re: hoeveel vullingen

Mijn biscuits zijn ong 8 cm en ik vul 3x. Ik denk dat 7 cm nèt te laag is. Als je een biscuit van 7 cm 3x wil vullen worden de biscuitlagen alleen geen 2 cm. Je deelt 7 door 4.
Wat de vulling betreft....zelf ben ik van de max 2 smaken in 1 taart. Als ik al een derde zou doen zou het vanille of slagroom worden. Ik zou bv de caramel vervangen door vanillecreme. Ik vind caramel erg lekker maar niet icm fruit  :O  ;) . Maar ik vind de combi choco/fruit ook niet lekker en daar schijn ik toch wel een van de weinige in te zijn  ;)

3

Re: hoeveel vullingen

Ik vul altijd met 3 lagen.
Geen idee hoe hoog mn biscuit lagen zijn, maar de complete taart is meestal rond de 13cm.
Benieuwd naar de smaak combi van je vullingen.

4

Re: hoeveel vullingen

Ik denk dat ik de cranberry bavarois en sinaasappel creme als vulling doe.
Het wordt een drip taart , dus er had ook nog chocolade ganache bovenop gemoeten.
Denk dat ik daar de caramel ganache voor gebruik .
Het is een recept die hier bij de vullingen staat, gemaakt van dulche de leche met chocolade.
Vind het toch riskant om zulke dunne lagen biscuit te snijden.
Als ik van alles een beetje bij elkaar proef vind ik het lekker.
Afwachten hoe het samen met de biscuit smaakt.
Moet nu alleen de caramel weer vloeibaar zien te krijgen.
Met een beetje melk verwarmen las ik ergens.
Laat jullie weten hoe het smaakt en of het gelukt is.
Ga deze drip taart voor mijn kleindochters verjaardag maken.
Dit is een proefexemplaar.
Alvast bedankt voor het meedenken

5

Re: hoeveel vullingen

Hallo dames,

Ik zou nog even laten weten of de combi, cranberry bavarois, sinaasappelgelei en caramel ganache  lekker was.
De meningen waren verdeeld.
De sinaasappel creme was meer citroen en wat zuur.
Zelf vond ik dat heerlijk fris, evenals enkele andere gasten.
Een paar mensen vonden het te zuur maar de combinatie was echt lekker.
Ik heb het recept van de caramel ganache gebruikt maar vond het zelf meer naar chocolade ganache smaken.
Het was ook erg dik en moeilijk te verwerken voor de drip op mijn taart.
Ik hoop dat het met gewone chocolade ganache beter lukt.