1

Onderwerp: baktijd grote vorm

Goede dag,

ik wil graag weten of de baktijd hetzelfde blijft als de vorm groter is dan bij het basis recept van basis biscuit?
of moet de biscuit dan langer in de oven.

we gaan nog ff verder met bakken....

2

Re: baktijd grote vorm

Als de vorm groter bijvoorbeeld 30 cm bak ik hem langer.

3

Re: baktijd grote vorm

Je bedoelt een grotere vorm met meer beslag of hetzelfde recept in een grotere vorm? In het eerste geval moet je hem waarschijnlijk iets langer bakken in het tweede geval juist korter :think:

4

Re: baktijd grote vorm

Bakkerie schreef:

Je bedoelt een grotere vorm met meer beslag of hetzelfde recept in een grotere vorm? In het eerste geval moet je hem waarschijnlijk iets langer bakken in het tweede geval juist korter :think:

bedoel meer beslag ivm grode vorm idd...

we gaan nog ff verder met bakken....

5

Re: baktijd grote vorm

Baklataart schreef:

Als de vorm groter bijvoorbeeld 30 cm bak ik hem langer.

oke maar temperatuur blijft toch hetzelfde?

we gaan nog ff verder met bakken....

6

Re: baktijd grote vorm

Ja ik hou de temperatuur het zelfde :)

7

Re: baktijd grote vorm

Baklataart schreef:

Ja ik hou de temperatuur het zelfde :)

oke bedankt we gaan ervoor zaterdag

we gaan nog ff verder met bakken....

8 Laatst bewerkt door Esther68 (09-01-2018 23:18)

Re: baktijd grote vorm

Ik zou juist (idd) korter bakken. Het beslag is minder hoog dus waarschijnlijk is de biscuit dan eerder gaar. Denk ik dan  ;-)
Bij alle maten, vormen, hoeveelheden enz houd ik dezelfde temperatuur aan.

9

Re: baktijd grote vorm

Esther68 schreef:

Ik zou juist (idd) korter bakken. Het beslag is minder hoog dus waarschijnlijk is de biscuit dan eerder gaar. Denk ik dan  ;-)
Bij alle maten, vormen, hoeveelheden enz houd ik dezelfde temperatuur aan.

nee het beslag is meer

we gaan nog ff verder met bakken....

10

Re: baktijd grote vorm

wilma1981 schreef:
Esther68 schreef:

Ik zou juist (idd) korter bakken. Het beslag is minder hoog dus waarschijnlijk is de biscuit dan eerder gaar. Denk ik dan  ;-)
Bij alle maten, vormen, hoeveelheden enz houd ik dezelfde temperatuur aan.

nee het beslag is meer

Oeps  :rolleyes:  :O  :lol: ....dacht dat ik toch echt goed gelezen had (moet ook niet meer met mijn mobiel DLT kijken). Dan inderdaad langer bakken. Mag ik vragen welke maat bakvorm je gaat gebruiken en hoeveel mix?
Per 5 cm verschil in bakvorm bak ik 5-10 minuten langer.