1

Onderwerp: Goud

Eind deze maand mag ik een mini mousse taart maken met een gouden laag en gouden oortjes.
Ik heb een potje rolkem goud weten te bemachtigen, wat niet mee viel :lol: ,omdat het het mooiste zou zijn.

Het zal zeker aan mij liggen maar jeetje ik krijg het echt niet mooi,
Veeg de verf eraf , strepen vlekken noem maar op :s

Hoe doen jullie dat?
Ik heb veel filmpjes gekeken op YouTube nou smeren maar en klaar nou niet bij mij :nooo:  :nooo:

Ik hoop echt dat iemand me kan helpen

2

Re: Goud

Waarmee verf je? Dit kan bijv. met alcohol (rejuvenator spirit), of met citroen extract, of met cacaoboter.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Goud

Misschien de verf wat te dun? Maar grotere oppervlakken vind ik ook moeilijk om mooi egaal te krijgen.

4

Re: Goud

Marianne schreef:

Waarmee verf je? Dit kan bijv. met alcohol (rejuvenator spirit), of met citroen extract, of met cacaoboter.

Ik heb het aangemaakt met alcohol

5

Re: Goud

Ik heb nu ook een aantal keer met rolkem en rejuvenator gewerkt. Je moet het niet te dik of te dun aanmaken, maar het een beetje aanvoelen.
Ik vind het eindresultaat wel mooi, maar niet fijn om er mee te werken.
Maar dat zal wel aan mijzelf liggen, ik zit er ook altijd helemaal onder, of mijn werkblad, of ik maak vlekken pffff....  ;)

Happy Cake Day!

6

Re: Goud

Baklataart schreef:
Marianne schreef:

Waarmee verf je? Dit kan bijv. met alcohol (rejuvenator spirit), of met citroen extract, of met cacaoboter.

Ik heb het aangemaakt met alcohol

Welke? Evt kun je, als je strepen hebt, het even droog nadusten?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Goud

Heb wodka geprobeerd en de rejuvenator  spirit.

Ga er wel erg tegen opzien :think:

Zal het proberen zo als je zegt door als het goed droog is na te dusten.

Dank je wel in elk geval :)

8

Re: Goud

En bij mij is het vaak ook zo dat je er niet te vaak over heen moet gaan, dat moment dat je denkt "nog 1 keer dan is het perfect " en dat je het dan juist erger maakt :rolleyes:

9

Re: Goud

Bakkerie schreef:

En bij mij is het vaak ook zo dat je er niet te vaak over heen moet gaan, dat moment dat je denkt "nog 1 keer dan is het perfect " en dat je het dan juist erger maakt :rolleyes:

Ja erg hé, ik snap die filmpjes niet waar het zo perfect bij gaat :rolleyes:

10

Re: Goud

Wij maken de marsepein of rolfondant vochtig met trempeer en nemen dan een wattenbol en deze doen we in het goudpoeder

Als je zondigt zondig dan lekker

11

Re: Goud

lang delftje schreef:

Wij maken de marsepein of rolfondant vochtig met trempeer en nemen dan een wattenbol en deze doen we in het goudpoeder

Oke, en wat gebruiken jullie dan als trempeer?

Dank je wel in elk geval :thumb:

12 Laatst bewerkt door lang delftje (15-11-2017 18:30)

Re: Goud

7000 suiker
2000 blanke stroop
5000 water

Dit koken en af laten koelen en dan het feest spul erbij :--)


3500 verschillende alcoholaten
zoals brandewijn marasquin kirsch fleur d orange en alcohol

Alles in grammen

Als je zondigt zondig dan lekker

13

Re: Goud

Dank je wel lang delftje :)