1

Onderwerp: witte basterdsuiker ?

Hallo ,
ik heb een recept van yoghurttaart . Maar ik weet niet wat jullie bedoelen met witte basterdsuiker . Is dit dan van die witte bloemsuiker  of fijne witte kristalsuiker ? Ook hebben we dan nog van die bleke suiker (cassonade) met kindje op de verpakking . Ik woon in België
en soms hebben jullie andere woorden dan bij ons . Alvast bedankt ,groetjes Rientje .  :)

2 Laatst bewerkt door Esther68 (17-05-2017 10:19)

Re: witte basterdsuiker ?

Volgens mij heb ik al eerder een topic gezien waarin wordt gezegd hoe het met basterdsuiker in België zit. Dacht dat het daar niet te krijgen is. Het is iig geen poedersuiker of fijne kristalsuiker.
Even gegoogeld....het schijnt idd vergelijkbaar met cassonade (ken ik niet) te zijn. Je kunt het anders ook vervangen door fijne kristalsuiker. Als je googelt op 'wat is basterdsuiker in belgie' kom je heel veel topics tegen. Ook van deleukstetaarten  ;)

Re: witte basterdsuiker ?

Move - > bakken en vullen

Groetjes Kirsten

4

Re: witte basterdsuiker ?

OKé , bedankt voor de info . :)

5

Re: witte basterdsuiker ?

Inderdaad denk ook dat het caessonade graeffe is, onze kinnekessuiker dus.
maar Van Gilse witte,lichte en donkere basterdsuiker is wel te verkijgen in de Albert Heijn maar woon er zelf ook niet in de buurt. (ik woon ook in België)