1

Onderwerp: doorschijnen

Ik heb al heel veel gelezen en geleerd van dit forum maar ik heb een vraag waar ik het antwoord niet op kan vinden.
Ik ga een 3-laags bruidstaart maken (gestapeld) bestaande uit 2 taarten van gewone biscuit en 1 taart van chocoladebiscuit en bekleed met marsefond (half witte fondant, half blanke marsepein). De chocoladebiscuit wil ik afsmeren met bruin gekleurde botercreme en de gewone biscuit met gewone botercreme. Mijn zorg is nu dat de taarten een verschillende kleur krijgen omdat de marsefond toch enigszins doorschijnt. Een extra dikke laag marsefond of 2 lagen (eerst marsepein en dan fondant) is niet de bedoeling. Zou een 2e laagje witte botercreme over de bruine een oplossing kunnen zijn?

Iedereen hartelijk dank alvast voor het meedenken

2 Laatst bewerkt door Esther68 (07-01-2017 10:18)

Re: doorschijnen

Mijn eerste reactie was dubbel bekleden of een dikkere laag (ik bekleed sowieso wat dikker (gele ring) dan andere, volgens mij) totdat ik las dat dit niet bedoeling is. Ik zou dan kiezen voor alles afsmeren met de bruin gekleurde bc.

3

Re: doorschijnen

Inderdaad wat Ester zegt: een druppeltje bruine kleurstof werkt goed tegen doorschijnen. En zoals ik hier weleens heb gelezen: het is hetzelfde als de huiskleurige onderbroek onder witte broek of rok ;)

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

4

Re: doorschijnen

dank jullie wel voor het meedenken, ik ga m'n plannen maar veranderen denk ik.

5

Re: doorschijnen

Het moet wel passen bij de rest van de taart, maar ik gebruik liever cacaopoeder door de crème waarmee is\k afsmeer, heb al eens gehad dat kleurstof door de fondant heen kwam....

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda