1

Onderwerp: Ganache ietwat plakkerig

Goedemorgen allemaal!

Vandaag ga ik voor het eerst een spiegeltaart maken.
Gisteravond heb ik de taart afgesmeerd met ganache, daarna even in de vriezer gezet en de nacht in de koelkast.
Nu ga ik net kijken, maar ik zie dat de ganache niet keihard is, maar ietsje plakkerig.
Het is absoluut niet zo dat ie vloeibaar is hoor! Maar ik vroeg me af of dit kwaad kan voor de spiegellaag of dat hij dan echt keihard moet zijn? Want anders wordt het toch nog even vriezer denk ik.

Als iemand mij een antwoord kan geven zou dat heel fijn zijn!

Alvast bedankt.
Groetjes Lindy

2

Re: Ganache ietwat plakkerig

Wat voor ganache heb je gemaakt? Melk, wit, puur, en met welke verhouding?

3

Re: Ganache ietwat plakkerig

Ik heb melk gemaakt, verhouding 1:1,5!

Re: Ganache ietwat plakkerig

De meest gebruikte verhoudingen zijn:

Puur 1:1
Melk 1:2 of liever 1:2,5
Wit 1:3 of 1:4

Waarschijnlijk heb je daarom ganache die niet goed uithardt.

Groetjes Kirsten