1 Laatst bewerkt door Zanoni (18-11-2010 16:26)

Onderwerp: Tiramisu vulling

Deze vulling gemaakt nav de tiramisutaart die ook in deze rubriek is te vinden.

Benodigdheden:
cacaopoeder
lange vingers
amaretto
6 blaadjes gelatine
200ml water
40gr koffie
250ml slagroom
125gr witte basterdsuiker
500gr mascarpone

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Zet hele sterke koffie met de 200ml water en de koffie. Meet hiervan 150ml vanaf.
Los de gelatine op in de hete koffie en laat afkoelen.
KLop de slagroom samen met de basterdsuiker bijna helemaal stijf.
Roer er dan de mascarpone en de afgekoelde koffie door.
Zet dit mengsel een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Maal ondertussen de lange vingers bijna geheel fijn en schenk er naar smaak (een flinke scheut) amaretto bij.

Na opstijven het mengsel even met een vork een beetje loskloppen en dan in een spuitzak doen.
Taart laag opspuiten. Dan de langevinger kruimels erover strooien en dan als laatste een beetje cacao erover heen.



Met deze hoeveelheid heb ik de 20cm taart 4x royaal gevuld (en dan had ik nog wat over)



Eet smakelijk!!

Liefs, Zanoni

2

Re: Tiramisu vulling

Klinkt erg lekker  :9

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

3

Re: Tiramisu vulling

Ik heb een vraagje over de tiramisuvulling. Ik vroeg me af over de vulling door gebruik van gelatineblaadjes op pudding gaat lijken. Of blijft het lekker luchtig, maar stevig.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Re: Tiramisu vulling

De variant die ik gebruik is als volgt:

- 500 gram mascarpone
- 4 eiwitten
- 5 eigelen
- 3 eetlepels suiker

de eiwitten opkloppen, de eigelen opkloppen met de suiker.
als het eigeel stevig is opgeklopt hierbij de mascarpone doen en nadien het eiwit eronder scheppen en dit in de koelkast laten opstijven.

Bij mij blijft de vulling lekker luchtig tussen de taart, maar gelatine ga ik mss ook eens proberen want dan is de vulling denk ik wel steviger waardoor je gemakkelijker een veel dikkere laag kan maken. Ik besprenkel de biscuit zelf dan nog met een beetje amaretto. Ik ben zelf niet zo'n koffiefan dus koffie voeg ik niet toe. En die 3 eetlepels suiker is minder dan wat ik in mijn tiramisugerecht gebruik omdat zo'n taart op zich met al die fondant al zoet genoeg is.

5

Re: Tiramisu vulling

Hallo!
Klinkt heerlijk, maar ik heb een vraagje over deze vulling. Gebruiken jullie deze gewoon bij biscuit? Of bij chocoladetaart ofzo?
Als je het bij biscuit gebruikt, trempeer je het dan?

Dank je wel!

Re: Tiramisu vulling

Moet ik nog wel een dijk maken van botercreme of hoeft dat niet? Ik dek hem af met fondant.

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

7

Re: Tiramisu vulling

Ik zou hierbij wel een dijkje spuiten, de vulling bevat veel vocht.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Tiramisu vulling

Dank je voor je snelle antwoord  :thumb:

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

Re: Tiramisu vulling

Hoelang van tevoren kan ik deze vulling maken?

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

Re: Tiramisu vulling

mijn koffie met de gelatine is hard geworden... Wel door de vulling gedaan, maar nu zijn het eigenlijk kristal koffie stukjes die erdoor heen zitten. Weet niet of dit helemaal het idee erachter was, maar het smaakt wel naar koffie :D

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

11

Re: Tiramisu vulling

Ik zou denken dat je het koffiemengsel dan te lang hebt laten staan, als je het mengt op het moment dat het afgekoeld (dat is niet hetzelfde als opgestijfd) is en lobbig begint te worden mix je het  door de rest, dan zou je geen stukjes moeten krijgen

Re: Tiramisu vulling

dan is dat gebeurt... Te lang laten staan, ach weer een leer lus voor de volgende keer. Het smaakt niet verkeerd :9

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc