1

Onderwerp: "The Mat" wie gebruikt deze?

Hoi,

Ik heb bovenstaande gekocht, maar toch heb ik er wat problemen mee. Dus beginnen we met de simpele vraag. We hebben een matte en gladde kant, Welke kant moet ik nu op het aanrecht leggen?
De Engelse uitleg snap ik geloof ik niet helemaal.

Snap ik nu goed dat de matte kant op het aanrecht moet liggen en van de andere moet de matte kant naar boven wijzen dus werk ik op de gladde kant?

Want gisteren bleef mijn fondant aan beide plakken dus ging niet echt goed...

Ik heb de "orignal mat" dus deze heeft geen aftekeningen en wil deze dus zelf maken zodat ik de volgende keer er niet meer over na hoef te denken...

Alvast bedankt

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

2

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Ik heb 'The mat mini' van taartoutlet, en deze heeft gewoon 2 dezelfde, gladde kanten, nooit problemen gehad met dat de fondant aan twee kanten bleef plakken.
Wel van plan binnenkort de 'original mat'' te kopen, dus lees even mee  =)

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

3

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

als je hem voor de eerste keer gebruikt moet je hem even invetten met crisco of iets.
dan met een keuken rolletje het meeste weg veegen zodat je maar een heel dun laagje hebt.

en je zegt het goed je werkt op de gladde kant.

http://sweetwise.com/videos/care-and-cl … e-mat.html

hier wordt het gebruik en het onderhouden uitgelegd en het eerste gebruik :)

4

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Ik heb hem en gebruik hem altijd.  Heel makkelijk!  Klopt, je moet de fondant of marsepein tussen de gladde kanten leggen en voor het eerste gebruik eerst eens invetten met crisco zoals Baklataart heeft uitgelegd.

Veel plezier ermee!

5

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Als alternatief voor de mat heb ik 2 stukken transparant tafel vinyl gekocht waartussen ik de fondant uitrol. Deze poeder ik vaak even in met maïzena. Plakt nooit!

6

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Krijg je dan niet een dof poederlaagje over je taart heen?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

7 Laatst bewerkt door KimN (26-10-2015 20:26)

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Nee hoor, eigenlijk niet gebruik dat alleen aan de kant die onderop zit en die leg ik dan ook als onderkant op de taart. Het is ook niet altijd nodig, met name met erg warm weer.

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Ondanks het gebruik van de gladde kant blijft mijn fondant plakken. Kan dat ook aan het fondant hebben gelegen? Ik ben beginnend bakster en had dus bij xenos fondant gehaald en dit gekleurd met kleurstof.

Kan dit de reden zijn? Eerstvolgende keer zal ik gewoon fondant halen in de taartshop.

Groetjes Sonja, beginnend taartenbakster ;-)
https://www.facebook.com/SonjaTaartenCu … ?pnref=lhc

9

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

fondant van de Xenos is naar mijn inziens ook niet de fijnste fondant of mee te bekleden. Als je in de leukste taartenshop koopt, neem dan van bakels of callebaut (als weet ik niet of die hier in de shop verkocht word) deze werken bij mij allemaal fijn, maar is ook weer afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

10

Re: "The Mat" wie gebruikt deze?

Ik heb ook nagedacht om die mat aan te schaffen, maar op het laatste moment toch niet gedaan. Omdat het eigenlijk altijd wel goed gaat met bekleden.
De fondant van de Xenos zou ik persoonlijk niet gebruiken. 1 keer gedaan, het was een crime om mee te bekleden. Voor boetseren of puzzelplaatjes kan die wel. Ik ben wel heel tevreden over de emmers fondant van de Sligro. Die is ook wit en kun je zelf kleuren. De fondant van de intratuin is trouwens ook niks, vind ik dan.