51

Re: zelf karamelsaus maken

Ik maak ook nooit geen andere meer! De dikke variant voor in taarten en de dunne variant voor op mijn toetjes ed. Hij is echt zooo lekker!

52

Re: zelf karamelsaus maken

lieke-webbie schreef:

Ik maak ook nooit geen andere meer! De dikke variant voor in taarten en de dunne variant voor op mijn toetjes ed. Hij is echt zooo lekker!


hoeveel boter (in totaal) voor de dikkere 'in de taart' versie???

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

53

Re: zelf karamelsaus maken

Siena schreef:
lieke-webbie schreef:

Ik maak ook nooit geen andere meer! De dikke variant voor in taarten en de dunne variant voor op mijn toetjes ed. Hij is echt zooo lekker!


hoeveel boter (in totaal) voor de dikkere 'in de taart' versie???

Dan doe ik er toch zeker 50 gram in. Het is dan wel slim om ongezouten boter te gebruiken.
Pas als hij helemaal afgekoeld is zie je hoe dik hij is. Dan kun je hem altijd nog een beetje opwarmen en nog een beetje boter bij doen als ie te dun is naar je zin.

54

Re: zelf karamelsaus maken

Thnx Lieke!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

55

Re: zelf karamelsaus maken

Al zo lang wil ik dit recept uitproberen!
Nu staat mijn pannetje met water en suiker eindelijk op het vuur, oohhhhh wat is het moeilijk om níet te roeren  :+

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

56

Re: zelf karamelsaus maken

Wat is dit makkelijk én lekker! :9
Ik raad dit recept iedereen aan  :y

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

57

Re: zelf karamelsaus maken

=D  :lol: zonde dat je zo lang gewacht hebt dus  ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

58

Re: zelf karamelsaus maken

Siena schreef:

Wat is dit makkelijk én lekker! :9
Ik raad dit recept iedereen aan  :y


Ik maak hem ook nog steeds. Inderdaad heel lekker. Gebruik het voor heel veel recepten.

Re: zelf karamelsaus maken

Toen ik de slagroom toevoegde werd het een grote harde klont?

60

Re: zelf karamelsaus maken

Gewoon blijven roeren, dan lost de caramel weer op.

Re: zelf karamelsaus maken

chantal1980 schreef:

Gewoon blijven roeren, dan lost de caramel weer op.

Na 5 minuten nog steeds een harde klont. Had ik de slagroom beter iets kunnen verwarmen?

62

Re: zelf karamelsaus maken

ik verwarm de slagroom nooit, maar giet het er langzaam bij. Als je het in 1x erin kiept krijg je inderdaad een dikke klont, zeker als je niet roert....
Roeren (met lange garde ivm opborrelen) en tegelijk langzaam erbij gieten, dan gaat het goed :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: zelf karamelsaus maken

Dank, ik ga voor poging 2  :D