26

Re: limoenbavarois

gelatine moet niet koken. het moet in een hete vloeistof oplossen. eigenlijk... staat het antwoord boven jouw vraag! :)

27 Laatst bewerkt door astap79 (30-04-2015 22:02)

Re: limoenbavarois

Hoi Chantal,
Ja ik las ook nog bij Tartacadabra's recepten hoe ze het deed en heb het op deze manier gedaan..
Ik heb limoensap met suiker in pannetje op het fornuis heet laten worden,( ging bijna koken ) en toen van het fornuis de gelatine erdoor gemengd... en daarna de kwark erdoor, voilà geen klontjes.
Ik heb daarna de kom in koud water gezet om af te koelen en de slagroom stijf geklopt en dit erdoor gemend en ik koelkast gezet, en deze is mooi stijf geworden, zonder klontjes :)

Eigenlijk zo'n beetje als er hier al stond haha.

28

Re: limoenbavarois

Het water is te heet geweest, het mag niet koken als je gelatine toevoegt.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

29

Re: limoenbavarois

hoi Connie,

Bedoel je deze 2de keer dat ik het gemaakt hebt, beschreven zoals hierboven? of de eerste keer dat ik zo'n klonterig papje kreeg?
want de bavarois is de 2de keer wel gelukt. dit is dan toch niet kapot ofzo doordat ik het limoensap met suiker heet heb laten worden en daar de gelatine in heb opgelost..?
Ik werk namelijk nooit met gelatine dus weet niet. :)