1

Onderwerp: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Zou het mogelijk zijn  om de chocolade uit het recept voor chocoladefudge te vervangen voor zelfgemaakte caramel?

Dat lijkt me namelijk wel lekker en ik vind de fudge ook altijd fijn om mee af te smeren dus dacht ik daar dan ook weer een anders smaakje voor zou hebben.

Zelf dacht ik om de hoeveelheid chocolade te vervengen voor een zelfde hoeveelheid caramel.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

2

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

gewoon proberen denk ik, klinkt in elk geval wel lekker...   :D

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

3

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

ik wist niet dat je ook met fudge kon afsmeren? :)

4

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Met die chocoladefudge van het recept gaat het perfect! Net als 1:1 botercreme.

Ik heb het inmiddels geprobeerd maar ben nog niet helemaal tevreden over de smaak... Er moet in ieder geval minder suiker en meer caramel door dan ik nu gedaan had. Nu vond ik hem een beetje flauw.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

5

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Home mAade schreef:

Met die chocoladefudge van het recept gaat het perfect! Net als 1:1 botercreme.

Ik heb het inmiddels geprobeerd maar ben nog niet helemaal tevreden over de smaak... Er moet in ieder geval minder suiker en meer caramel door dan ik nu gedaan had. Nu vond ik hem een beetje flauw.

oh, wat leuk ik ga me er is in verdiepen. :y  :y

6

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Geen idee, maar ga die chocolade fudge ook eens proberen,  klinkt Mjammie!

Is deze buiten de koelkast houdbaar?
(Denk het wel)
En word hij ook hard? Net als ganache en 1:1bc

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Ja die kan ook goed buiten de koelkast. Hij wordt inderdaad ook lekker hard. Vind hem zelf net zo prettig als de 1:1 maar veel lekkerder

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

8

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

:thumb:
Weer iets op mijn 'gauw uitproberen lijstje' :+

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Heeft iemand toevallig het recept van een chocolade fudge? ik kan niet meer bij de recepten van dit forum ivm onderhoud. Dank je.
Oja het is voor een vulling.

10

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Heeft iemand toevallig het recept van een chocolade fudge? ik kan niet meer bij de recepten van dit forum ivm onderhoud. Dank je.
Oja het is voor een vulling.

11

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Je hebt hem ondertussen in de mail :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

haha ja dank je wel nogmaals

13

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Ik zou ook graag het recept hebben van de chocolade fudge om af te smeren... wie kan mij helpen?

14

Re: caramelfudge ala chocoladefudge van hier...

Chocolade Fudge

Ingrediënten
•    175 g pure chocolade(minstens 70%)
•    250 g ongezouten zachte boter
•    275 g suikerbakkerspoeder of poedersuiker gezeefd
•    1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron 2-3 minuten op stand ‘medium’.
Laat het een beetje afkoelen.
In een andere kom: klop de boter zacht en romig.
Voeg de gezeefde poedersuiker toe.
Klopt dit alles licht en luchtig.
De suiker moet gezeefd worden anders wordt de fudge klonterig.
Voeg dan de vanille-extract en de chocolade toe en klop alles glanzend en glad.

Tips:
Niet alleen lekker als vulling! Je kunt het ook gebruiken om de taart mee te bedekken. Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 cakes van 20 cm (bijvoorbeeld Chocolade cake à la Nigella). 1/4 van de fudge tussen de cakes smeren en de rest erover verdelen. Met een ruberen spatel verdelen en glad maken.

Gepost door bakkersdochter van het forum!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag