1

Onderwerp: Hoe kies je een vulling?

Beste mede-baksters/bakkers,

Misschien een beetje domme vraag/topic, maar ik merk dat ik erg onzeker ben over vullingen.
Ik bak nog niet zo heel lang, en tot nu toe eigenlijk altijd de standaardvulling gebruikt van bc en aardbeienjam, eerder slagroom en aardbeienjam.

Op het forum zie ik de meest spannende combinaties voorbij komen! Hoe verzinnen jullie dat? En hoe weet je dan of het lekker is? Of is het gewoon een kwestie van uitproberen? (Hmmm, heb dit probleem ook met koken, geloof ik...  :think: )
En hoe weet je of iets te nat is om mee te vullen, of dat het wel kan..? Denk bijvoorbeeld aan toetjes, vers fruit, etc....

Ik hoop dat iemand wat tips kan geven! :)

Groetjes,
Ingrid

2

Re: Hoe kies je een vulling?

er is een lijst met combi's. en gewoon een kwestie van uitproberen!

neem ook eens een kijkje op mijn Facebook site: taartengoed

Re: Hoe kies je een vulling?

Hoi karinc,

Dank voor je reactie!
Waar kan ik die lijst van combi's vinden? Zag wel de recepten op de site, maar dat bedoel je denk ik niet, toch?

En probeer jij ook wel eens uit op taarten die je bakt voor anderen? Of alleen bij taarten voor eigen gebruik?

Groetjes!

4

Re: Hoe kies je een vulling?

STOP......... met onzeker zijn :D ! Kwestie van kiezen wat je lekker vindt of lekker lijkt én uitproberen, natuurlijk! Om je te helpen hieronder de link naar de lijst met combinaties. En ook bij de geplaatste foto's wordt regelmatig vermeld welke vullingen er zijn gebruikt. Dus daar kan je ook lekkere ideetjes opdoen.

http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=15883

Veel succes met uitproberen en eet smakelijk! ;)

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

5 Laatst bewerkt door Siena (18-12-2014 21:21)

Re: Hoe kies je een vulling?

Bij taarten voor eigen gebruik probeer ik gewoon smaken uit die me lekker lijken,
bij taarten op aanvraag laat ik de aanvragers zelf een combinatie kiezen uit o.a.:
Cremes (vanille, aardbei, chocola, kokos, citroen etc) en confituur (kersen, bosvruchten, aardbei, ananas etc)

Alleen daarmee kun je al heel wat combi's maken én je kunt ze allemaal buiten de koelkast bewaren.
Dat laatste vind ik erg belangrijk omdat ik gemerkt heb dat aanvragers vaak vergeten rekening te houden met een grote taart die óok nog in de koelkast moet,
bovendien lijkt het me zonde om 'veel' geld voor een bijzondere taart te betalen, en hem vervolgens niet kunnen showen.

Je kunt ook bij recepten de vullingen doorlezen, zo kom ik vaak ook weer op nieuwe combinaties.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6 Laatst bewerkt door Siena (18-12-2014 21:31)

Re: Hoe kies je een vulling?

http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=15183

Hier vind je een lijst met houdbare vullingen.


Wat ik persoonlijk érg lekker ving:
-Baileys creme en chocolademousse,
-Lemoncurd en lemonroom (te vinden als 'lemondream) met een laagje knapperige chocolade,
-Kokoscreme en ananas confituur.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Hoe kies je een vulling?

Oh, wat een fijne reacties, dankjewel!

Ga meteen die lijsten eens even doorspitten, thanks!

Re: Hoe kies je een vulling?

Nou heb ik echt laat gegeten vandaag (20.00 uur), maar krijg wel trek zo...  :9

9

Re: Hoe kies je een vulling?

Haha  :+

Ik ben benieuwd waar je je eerst volgende taart(je) mee gaat vullen!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Hoe kies je een vulling?

Ik ook! :D

Ik maak niet zo veel taarten waar ik zelf ook van eet, dus het zal op bestelling zijn, denk ik.
Zelf ben ik echt DOL op caramel/fudge (het verschil nooit goed begrepen), zeker in combi met banaan. Banoffee-taart staat op het moment erg hoog op m'n lijstje  :9

11

Re: Hoe kies je een vulling?

Begrijp ik goed dat slagroom dat heeft gekookt wel buiten de koelkast bewaard kan worden?

Bv garnache waarvan de slagroom licht aan de kook is geweest?
Ik dacht eigenlijk dat slagroom een no go was buiten de koelkast?

12

Re: Hoe kies je een vulling?

Daar zijn de meningen over verdeelt, ik bewaar slagroom altijd in de koelkast,
of het nu gekookt heeft of niet.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

13 Laatst bewerkt door Siena (25-12-2014 22:41)

Re: Hoe kies je een vulling?

http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=240856

http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … mp;login=1

Als je deze twee topics doorleest zul je beide opvattingen uitgelegd vinden.


Hier nog een interessante link, vooral de laatste twee stukjes:
Storage & Sarah Says.
https://www.craftybaking.com/learn/bake … es/ganache

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

14

Re: Hoe kies je een vulling?

Super bedankt!