1

Onderwerp: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Ingrediënten:

het deeg:
250g bloem
1 eetlepel boter
bloemwater
snuifje zout

vulling:
250g gemalen amandelen
150g suiker
1 eetlepel boter
bloemwater

Bereiding:

de vulling:

De amandelen fijn  met de suiker mengen.
Doe er de boter en beetje bij beetje bloemwater tot je een vast deegje krijgt (het mag niet aan je handen plakken, net goed genoeg om bolletjes te rollen)
Maak kleine bolletjes (zelfde grote als een kers)
Zet deze aan de kant

Het deeg:
Meng de bloem met de boter, zout en beetje bij beetje het bloemwater erbij doen.
Goed mengen tot het dezelfde structuur heeft als brooddeeg, dan nog 20 minuutjes kneden tot je een soepel deeg hebt.
Bedek dit met plastiekfolie en laat het wat rusten (een halfuurtje ofzo).
Dan het deeg in kleinere delen splitsen (dit maakt het gemakkelijker om mee te werken), als je pastamachine hebt, erdoor draaien (gaat gemakkelijk), heb je geen pastamachine dan met een deegroller zo plat mogelijk rollen.
Snij vierkanten van 7 op 7 cm uit het deeg.
Je snijdt in elke kant van het deeg een streepje (ongeveer zoals op de foto hieronder).
http://i851.photobucket.com/albums/ab71/veronneke/stap1_zpsa4a97897.jpg
Plaats een bolletje deeg in het midden (zoals hierboven op de foto).
Haal al de vier hoeken naar boven en druk het stevig toe.
http://i851.photobucket.com/albums/ab71/veronneke/stap2_zpsd27b315a.jpg
Dan moet je de hoekjes die uitsteken naar elkaar brengen en dichtknijpen (als het niet toeplakt kan je eiwit gebruiken).
http://i851.photobucket.com/albums/ab71/veronneke/stap3_zpsd207299a.jpg
Als je een bloemetje erboven op wil doen, kan je een beetje van het deeg pakken, kleurstof aan toevoegen en dan erop plakken (weeral met een beetje eiwit)
Plaats op een bakplaat met bakpapier.
Gedurende 10 minuten in een oven van 180 °C.
Direct nadat ze uit de oven komen in honing onderdompelen (de honing warm je eerst op zodat hij vloeiend is).
http://i851.photobucket.com/albums/ab71/veronneke/bloem_zpsde082222.jpg

2

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Wat simpel ik ga het ook proberen

3

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Wat leuk om hier Marokkaanse koekjes tegen te komen. Ze zijn idd heel lekker.

4

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Ik ga het zeker ook eens proberen! Mag ik vragen wat je precies bedoelt met bloemwater?  :o

Groetjes, Monique

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Orange bloesemwater of rozenwater dat kan je er voor gebruiken.
En om eerlijk te zijn heb zelfs maar gewoon water gebruikt met een smaakje heb er wat bosbessen smaak bij gedaan. Mijn orange bloesemwater was op dus ;-)

6

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Oh, wat leuk, je hebt echt een how-to gemaakt. Bedankt zeg! Het is eigenlijk gemakkelijker dan ik dacht, ze zien er zo indrukwekkend uit. Het is een marokkaans recept he? Leuk!

Tieneke

Re: Yasmina koekje stap voor stap met recept

Algerijns recept :-)