1

Onderwerp: invriezen met dowels/boards?

Hallo allemaal,

Ik ben bezig met mijn eerste bruidstaart, voor een vriend/collega.
Ik vind het erg spannend, wil het echt perfect hebben :rolleyes: Er komt veel boetseerwerk bij en het is maar goed dat ik dat graag doe..heb het bruidspaar al 2 keer over gedaan!

Het wordt een stapeltaart van 3 lagen(20-25-30), die afzonderlijk de vriezer in gaan.(ja, ze vinden het prima als hij uit de vriezer komt!proeven het verschil niet,ik red het niet de dag ervoor en ze wilden het zoooo graag! :) )
Ik zet de taart op locatie in elkaar maar vroeg me af..kun je de dowels er al indoen voor het invriezen ?
En ik ga er boards tussen doen (en een drum onder), voor het eerst.
Is het dan handig om ze al op hun board in te vriezen? Of gewoon op een kartonnetje en dan bij het in elkaar zetten pas op een board?

Ik hoor het graag, en als je andere tips hebt...ook welkom!

groetjes Michelle

2

Re: invriezen met dowels/boards?

Ik heb nog nooit een gedecoreerde taart ingevroren, maar gevoelsmatig zou ik de dowels er pas na het ontdooien indoen. Dus niet mee invriezen. Hetzelfde geldt voor de boards en de drum.
Dus de taarten (bekleed en al) invriezen en na het ontdooien op de boards en beklede drum zetten, dowelen, stapelen en verder afwerken.
Geen idee of dit logisch is hoor :D , maar dat is hoe ik het zou doen.