51

Re: Appelkruimel-plaatkoek

:Y Wat een succesnummer is dit!! Zalige koek! Net uit de oven, om bij te watertanden.En makkelijk te maken. Mijn dochter trakteerd haar trainers morgen op een stukje !!

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ik heb hem vanavond ook gemaakt  :thumb:  :thumb:  Heeeeeerlijk!

53

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ik heb een kleine combi oven, moet ik het recept dan halveren? Of is deze hoeveelheid juist precies goed voor deze bakplaat.....

Liefde is net als Sinterklaas, als je er niet meer in gelooft wordt het niks meer....

54

Re: Appelkruimel-plaatkoek

:( Hij kwam bij mij gisteravond prachtig de oven uit, en lekker dat ie was.
Bedankt voor het delen van dit gemakkelijke en lekkere recept!!

55

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ik zou deze taart zeer graag eens maken, maar wat is het verschil tussen havermout en havermoutvlokken?
Groetjes!

56

Re: Appelkruimel-plaatkoek

geen :)

57 Laatst bewerkt door Tessa92 (11-11-2012 11:13)

Re: Appelkruimel-plaatkoek

omakneeltje schreef:

geen :)

Jawel ;)

Havermout is fijner dan havervlokken ;) maar voor het recept maakt het niet heel veel uit hoor . :D

58

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ik heb hem gister gemaakt met 350 gram suiker ipv 500. Was meer dan genoeg. Beetje vanillesaus erbij, klodder slagroom.....jammie.

59

Re: Appelkruimel-plaatkoek

heb hem opgeslagen ga hem zeker nog eens bakken

60

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Jozien schreef:

Het was zooo lekker dat ik er spontaan trek in kreeg vandaag en daarom gewoon nog een lading gebakken heb :+
ik had nog maar 1 pakje boter in huis dus heb de hoeveelheden even omgerekend naar gebruik bij 1 pakje boter:

250 gram boter
300 gram suiker
150 gram havermout
300 gram zelfrijzend bakmeel

Ik vind trouwens geraspte appel wel lekker en handig werken merk ik!


Mij is gevraagd appel/kruimelplaatkoek te maken.
Dat heb ik nog nooit gedaan.
Bovenstaande hoeveelheid lijkt me wel handig, zeker om een keer te oefenen.
Maar ik heb de volgende vragen over dit kleinere recept:
Hoeveel appel heb je er bij gedaan?
Bak je dat  ook gewoon op de grote bakplaat die bij de oven hoort? Zo ja, tot hoe ver spreid je het kruimeldeeg over de bakplaat? 1/3e ofzo?
Of neem je een kleiner vierkant bakblik of een ronde bakvorm?
En welke dan (maat)?
En kan je me ook een richtlijn geven voor hoeveel zout, suiker en kaneel bij de appels. Met :wat jij lekker vind" kan ik nog niet zoveel  :o .

61

Re: Appelkruimel-plaatkoek

ga em opslaan, eerst op mijn computer en daarna op de dijtjes ;-)

62

Re: Appelkruimel-plaatkoek

hij stond al een tijdje op mijn lijstje,
gisteravond eindelijk een reden om hem te bakken.
de kids vonden hem hier geweldig lekker,
mijn mannetje ook maar die vond hem inderdaad zoet.
zelf even een klein hapje geprobeerd en ik vind hem
ook erg lekker maar bak hem inderdaad volgende keer met de helft suiker..
bedankt voor het recept hij zit nu in mijn vaste receptenboek.

63

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Klinkt heel goed, ga ik ook een keer doen  :thumb:

64

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ik wil deze appelkruimel-plaatkoek morgen gaan maken. Ik denk dat ik er appel en banketbakkersroom in doe.
Misschien heb ik er helemaal overheen gelezen hoor, maar ik zie nergens op hoeveel graden de oven moet staan.
Wie kan me helpen?

65

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Sorry, zie net dat het 175 graden moet zijn.

66 Laatst bewerkt door anno (22-02-2013 08:54)

Re: Appelkruimel-plaatkoek

dubbel...

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Eindelijk deze eens gemaakt, stond al heel lang op mijn lijstje. Ik heb een glutenvrije variant hierop gemaakt en terwijl ik deze op een schaal aan het leggen was,  waren al twee stukken weg..... Deze viel zeker in de smaak.

68

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Heb hem gemaakt met 400 gram lichte basterdsuiker, speculaaskruiden door het deeg.
Kaneel, citroensap en banketbakkersroompoeder door de appel.
Ik kon er 24 stukjes van snijden, na 35 minuten was hij klaar.
Heerlijk! Beetje chewy aan de onderkant en knapperig aan de bovenkant!

69

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Het laatste berichtje is toevallig van mij zie ik haha! Wilde weer even het recept opzoeken.
Nou het begint hier weer heerlijk te ruiken hoor!

70

Re: Appelkruimel-plaatkoek

chantal1980 schreef:

Het laatste berichtje is toevallig van mij zie ik haha! Wilde weer even het recept opzoeken.
Nou het begint hier weer heerlijk te ruiken hoor!

Doe je dan gewoon de banketbakkersroompoeder door de appel? En hoeveel ongeveer. En is de 175 graden voor een hete lucht oven?

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

71

Re: Appelkruimel-plaatkoek

175 graden is voor boven en onderwarmte. Met hetelucht moet je geloof ik 20 graden naar beneden doen. Ja, de banketbakkersroompoeder gooi ik gewoon door de stukjes appel.
En hoeveel... Niet heel veel hoor, 2 lepels of zo. Samen met de kaneel en citroensap door de appelstukjes mengen. Ik had 5 grote appels gebruikt.

72

Re: Appelkruimel-plaatkoek

chantal1980 schreef:

175 graden is voor boven en onderwarmte. Met hetelucht moet je geloof ik 20 graden naar beneden doen. Ja, de banketbakkersroompoeder gooi ik gewoon door de stukjes appel.
En hoeveel... Niet heel veel hoor, 2 lepels of zo. Samen met de kaneel en citroensap door de appelstukjes mengen. Ik had 5 grote appels gebruikt.

Super dank je wel voor je snelle reactie.

Help mijn vrouw heeft een hobby

73

Re: Appelkruimel-plaatkoek

Ziet er zeer smakelijk uit Jozien  :thumb: