26 Laatst bewerkt door Dootje88 (15-08-2012 19:03)

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Ja weet ik wel, maar dan kloppen de hoogtes weer niet..

Dit is wat er staat:

- De eerste 3 schema's zijn gebaseerd op een bakvormhoogte van 7cm.
◦ De andere schema's gaan uit van een bakvormhoogte van 6 cm.


daarnaast zijn de vierkante vormen vanaf 20cm  ;) dus vandaar dat ik het met water wilde doen.

27

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Dootje88 schreef:

Hahaha de bakvormen zijn 7,5 cm hoog en dit is hoog genoeg voor een kapsel. Dan komt de vulling er nog tussen, heb je ongeveer 10cm... keer 3  :think: hmm wordt wel erg asociaal hoog en erg groot... Ach ja, ik ga het gewoon proberen  :Y

Maar de vormen kan ik dus gewoon tot de rand vullen met water en aan de hand daarvan kijken hoeveel basisbiscuitbeslag ik moet gaan maken...

Maar als je de tabellen hierboven gebruikt hoef je toch niet meer je vormen te vullen? In de tabellen kun je juist de inhoud van je vorm terugvinden...

Je 15 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 1,7 liter
Je 20 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 3 liter
Je 25 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 4,7 liter

28 Laatst bewerkt door djehr (15-08-2012 21:42)

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Maar als je de tabellen hierboven gebruikt hoef je toch niet meer je vormen te vullen? In de tabellen kun je juist de inhoud van je vorm terugvinden...

Je 15 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 1,7 liter (= 3.4 halve liters)
Je 20 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 3 liter (= 6 halve liters)
Je 25 cm vorm 7,5 cm hoog heeft een inhoud van 4,7 liter (=9,4 halve liters)

Voor basisbiscuit 1 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 25 gram bloem + 5 gram maizena

Voor basisbiscuit 2 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 30 gram bloem

29

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Dank je wel djehr! Hier kan ik wat mee ;-)

30

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

helemaal super! ik kwam hier per ongeluk op terecht en heb hem gelijk geprint. scheelt weer een hoop uitrekenwerk he

31

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

oehhh dit is fijn, dat was ik pas zelf aan het maken!
ik heb tegenwoordig veel tussen maken en dan moet je zo meten enz.
dit is super!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

interpreteer ik het nu goed dat ik voor een 30 vierkant van 10 hoog:
18 eieren 18x65=1170 gr mix en 117 water moet gebruiken? :s  dat is aanzienlijk meer dan ik normaal gebruik.... :think:

I never met a calorie I didn't like....

33

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

ja zoveel gebruik ik ook en het gaat om maat M eieren he

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

34 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (06-09-2012 10:57)

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

echt, 18 eieren? die passen niet eens in mijn mixer, en toch komt het er mooi uit bij mij :cool:
ik zal even kijken of ik het ergens heb opgeslagen hoeveel ik gebruik voor 30 vierkant.
ik gebruik altijd M eieren

I never met a calorie I didn't like....

35

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

mis allen de 7,5 en 10 cm maar die meet ik wel even zelf op!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

36

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

zoveel eieren heb ik onlangs ook gebruikt voor een 30 x 30 10 cm hoog. het kwam goed uit!

37

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

De 18 eieren gebruik je alleen als je wil dat je biscuit 10 cm hoog wordt (en dat is behoorlijk hoog!), niet als je bakvorm 10 cm hoog is. Als je een biscuit van 7 cm hoog wil dan gebruik je maar 12,6 eieren  :)

38

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

toevallig een vraagje hebben jullie ook een berekening van langwerpige bakblikken ik heb namelijk een bak blik van 37x24x6 maar weet niet wat ik er aan kapsel in moet doen

m.v.g. bakker rob

39

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

bakker rob schreef:

toevallig een vraagje hebben jullie ook een berekening van langwerpige bakblikken ik heb namelijk een bak blik van 37x24x6 maar weet niet wat ik er aan kapsel in moet doen

m.v.g. bakker rob

ik heb zelf de 27,5x 37,5x5,0 en gebruik 600g mix, 465g ei en 60g water

als je de pan verhoogd kan je ook 675g mix, 520g ei en 68g water gebruiken

40

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

bakker rob schreef:

toevallig een vraagje hebben jullie ook een berekening van langwerpige bakblikken ik heb namelijk een bak blik van 37x24x6 maar weet niet wat ik er aan kapsel in moet doen

m.v.g. bakker rob


Er is nog geen lijstje voor rechthoekige vormen. Het handigst is om de inhoud van je bakblik te berekenen: de inhoud van je bakblik is (lengte x breedte x hoogte) 37 x 24 x 6 = 5328 ml = 5,3 liter. En dat zijn 10,6 halve liters. Dus vermenigvuldig je de ingrediënten met 10,6.

41

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

dit is nog eens een makkelijk overzicht. Bedankt :thumb:

42 Laatst bewerkt door djehr (11-09-2012 16:35)

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Weer een update met 3 rechthoekige vormen  :)
Binnenkort zal ik ook de 10 cm rond en de 10 cm vierkant er bij zetten.

43

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Wauw, wat handig. Die ga ik even opslaan. Ik merk alleen dat ik minder mix gebruik dan in het schema staat. Heb gisteren een 25x25 gemaakt met 410 gram mix en die werd ook 6 cm hoog. Volgens het schema zou ik bijna 500 gram moeten gebruiken..  Ga het maar gewoon eens proberen en kijken wat het verschil is!
Dank in ieder geval!

44

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

bedankt voor dit schema... ik vind het alvast supergemakkelijk  :thumb:

liefs marieke

45

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Dames,

Het zal wel aan mij liggen hoor maar kan er aub iemand een voorbeeld plaatsen hoe ik die tabellen moet gebruiken?  :o

Ik heb een bakvorm van 25 cm en gebruik altijd het recept van Evelien van t forum.


Hoe reken ik dit nu uit?

46 Laatst bewerkt door djehr (15-11-2012 20:26)

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Deze recepten zijn bedoeld voor de recepten van de site hier.

Djehr schreef:

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.

Voor basisbiscuit 1 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 25 gram bloem + 5 gram maizena

Voor basisbiscuit 2 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 30 gram bloem

Het recept van Evelien ken ik niet dus weet ook niet hoe de verhoudingen zijn ten opzichte van de inhoud van je vorm...

[edit] Ik zie dat het recept van Evelien basisbiscuit 2 is :)

Hoe gebruik je de schema's
Je bepaalt welke bakvorm je wilt gebruiken
(in jouw geval 25 cm).
Vervolgens bepaal je hoe hoog je je biscuit wilt hebben.
(bijvoorbeeld 6 cm.
Dan kijk je in het schema bij de juiste maat bakvorm en de hoogte die je wilt hebben en bereken je met de hoeveelheid 1/2 liters hoeveel ingrediënten je nodig hebt. Achter de inhoud staat hoeveel halve liters je vorm heeft.
Voor 25 cm, 6 cm hoog is dat dus 5,8 halve liters.
De ingrediënten vermenigvuldig je dan met dit getal.
Dus:
1 ei (=50 gram) x 5,8 = 290 gram ei
30 gram suiker x 5,8 = 174 gram suiker
30 gram bloem x 5,8 = 174 gram bloem

Duidelijker dan dit kan ik het niet uitleggen  :/ ...

47

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

djehr schreef:

Deze recepten zijn bedoeld voor de recepten van de site hier.

Djehr schreef:

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.
Voor basisbiscuit 1 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 25 gram bloem + 5 gram maizena
Voor basisbiscuit 2 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 30 gram bloem

Het recept van Evelien ken ik niet dus weet ook niet hoe de verhoudingen zijn ten opzichte van de inhoud van je vorm...

Basisbiscuit 2 wat je beschrijft is het recept van Evelien :)

Dus als ik een bakvorm van 25 cm heb en basis recept 2 gebruik hoe bereken ik dit dan precies??

48

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

djehr schreef:

Deze recepten zijn bedoeld voor de recepten van de site hier.

Djehr schreef:

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.

Voor basisbiscuit 1 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 25 gram bloem + 5 gram maizena

Voor basisbiscuit 2 hou je aan:per 1/2 liter inhoud van je vorm
1 ei (=50 gram) + 30 gram suiker + 30 gram bloem

Het recept van Evelien ken ik niet dus weet ook niet hoe de verhoudingen zijn ten opzichte van de inhoud van je vorm...

[edit] Ik zie dat het recept van Evelien basisbiscuit 2 is :)

Hoe gebruik je de schema's
Je bepaalt welke bakvorm je wilt gebruiken
(in jouw geval 25 cm).
Vervolgens bepaal je hoe hoog je je biscuit wilt hebben.
(bijvoorbeeld 6 cm.
Dan kijk je in het schema bij de juiste maat bakvorm en de hoogte die je wilt hebben en bereken je met de hoeveelheid 1/2 liters hoeveel ingrediënten je nodig hebt. Achter de inhoud staat hoeveel halve liters je vorm heeft.
Voor 25 cm, 6 cm hoog is dat dus 5,8 halve liters.
De ingrediënten vermenigvuldig je dan met dit getal.
Dus:
1 ei (=50 gram) x 5,8 = 290 gram ei
30 gram suiker x 5,8 = 174 gram suiker
30 gram bloem x 5,8 = 174 gram bloem

Duidelijker dan dit kan ik het niet uitleggen  :/ ...


Helemaal top, dankjewel!  :)

49

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Wat een handige tabellen! Scheelt mij heel veel rekenwerk :D

Groetjes Roxana

50

Re: Tabellen voor de inhoud van je bakvorm

Hallo,
Ik heb deze tabel gevolgd... ik wil een stapel taart maken van 2 taarten en dan de onderste 28x28 en 7 cm hoog en de andere 26x26 en 7 cm hoog.. ik heb alles precies de zelfde hoeveelheid gedaan als hier staat, maar hij is helemaal niet omhoog gekomen. hij is echt maar 3 cm hoog geworden.. ik heb het recept van de basisbiscuit van deze site gebruikt en ik wilde dan een chocoladebiscuit dus 10% van de hoeveelheid bloem vervangen door cacoa... enig idee wat er mis is gegaan? ik heb geen mixmachine dus gewoon alles met de hand geklopt en gespatelt.. ik hoop snel antwoord te hebben want hij moet a.s. vrijdag afzijn.. iemand misschien nog een andere optie voor mij om een makkelijke chocolade cake van dit formaat te maken?

alvast bedankt!!
groetjes Yalou