1 Laatst bewerkt door deanera (17-05-2012 21:13)

Onderwerp: how to : gedecoreerde cakerol

hallo allemaal , deze had ik al zo lang op m,nn to do lijstje staan en vandaag is het ervan gekomen , zo leuk om temaken  en er komt geen marsepein aan te pas.

ik heb er een foto lesje van gemaakt .

nodig :
biscuit of anders (ik heb sponge cake gebruikt)
gedeelte van de biscuit kleuren in aparte spuitzakjes.( groen , rood )
sheet bakplaatje.(gekocht bij de sligro)
bakpapier
bakspray.

maak je biscuit klaar en maak twee bakjes bicuit met twee kleurtjes , ik heb groen en rood gedaan, doe de kleurtjes in spuit zakjes.
spray je sheetbakplaatje in en doe hier een vel bakpapier op.
ga nu eerst met gewone biscuit ongekleurd puntjes zetten en zet dan je bakplaatje in de vriezer ongeveer 10 minuten (tot het bevroren is)
daarna haal je het bakplaatje uit de vriezer en ga je met de groene biscuit de kroontjes op het bakpapier spuiten, daarna weer invriezen.
dan haal je het bakplaatje er weer uit en ga je de aardbei rood spuiten, zet weer in de vriezer.
als laatste haal je het bakplaatje uit de vriezer en verdeel het overgebleven ongekleurde biscuit over de bakplaat .
bak dan je sheetcake op 200 graden zo,n 15 minuten (of anders , dit ligt even aan je oven)

haal de sheetcake uit de oven en stort deze op een plank , trek voorzichtig het bakpaiertje van je sheetcake en nu zie je dat de aardbeien zijn gelukt.
laat hem goed afkoelen , ik heb hem nog even onder een vochtige doek gelegd zodat ik de sheet makkelijker kon oprollen,maar dat ging nog niet helemaal goed , maar aldoende leerd men.
ik heb de rol gevuld met mokka creme.

je kan eigenlijk elk patroon erop maken die je wilt en tekst ( al moet je die wel in spiegelschrift erop zetten)
je kan ook een heel patroon op de onderkant van je bakpapier tekenen met een stift zodat je daarop kan spuiten.
ik heb dit gevonden op japanse websites en is niet m,n eigen idee.

maar ik ga er zeker meer maken want iedereen vond hem heerlijk, zeker de mensen die niet van marsepein houden.
je hoef hem niet op te rollen je kan er ook een bovenkant van maken in het rond of vierkant.

hoop dat jullie het een leuk lesje vinden, niet al te moeilijk, alleen elke keer even wachten op de vriezer.(ik zelf ga er zeker ook nog verder mee oefenen)

ik heb nog even gezocht online voor meer tips om een goede swiss roll temaken.
spongecake is zowiezo goed , je moet hem alleen niet te  ver doorbakken want dan krijg je dus die scheuren in je cake met rollen en gelijk na het bakken tussen twee vellen bakpapier oprollen , wel de vellen bakpapier inspuiten met bakspray , dit wil ook nogweleens helpen tegen scheuren.

groetjes brigitta

http://www.mijnalbum.nl/Foto-IGBLCS4Z.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-D8XIYSW7.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GQE4MTT3.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-W4QP8BO8.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PPBV6MY7.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7OYAI3Y6.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-AD6LODPM.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PASCMVW4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VMURMVDG.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-KCBIT8QX.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-P3SMLFS7.jpg

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

2

Re: how to : gedecoreerde cakerol

dat ziet er echt super leuk uit! Bedankt voor deze geweldige how to! Ik had het nog niet eerder gezien!

Veel liefs Rafaëla

3

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Super gaaf! Heel knap gedaan.

4

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wauw wat leuk!!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ooo wauw!! ben alleen bang dat me biscuit erg gaay scheuren met rollen :s maar ga het zeker een keer proberen!

6

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat een gaaf idee!

Re: how to : gedecoreerde cakerol

super gaaf idee

Het leven is wat je er zelf van TAART.
groetjes Linda.

8

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wauw, wat geweldig, echt een supergaaf effect !!!

Groetjes, Conny

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Ik vind 'm geweldig!!!
Super dat je 'm met ons wil delen :thumb:
Ik ga het zeker een keer proberen!

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

10

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat briljant! Dat MOET ik een keer proberen! Bedankt voor het delen :)

11

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Dit is super gaaf!
Idee  O-) zou het ,om scheuren te voorkomen, niet een idee zijn om het biscuit te tremperen?

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

12

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Jeetje wat een gaaf idee , maar ik weet niet of ik dat ooit zal maken !

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Geweldig zeg!! Daar ga ik mij misschien ook eens aan wagen...:)

14

Re: how to : gedecoreerde cakerol

oaaahhhh wat leuk zeg. deze ga ik even opslaan!

15

Re: how to : gedecoreerde cakerol

o, deze is leuk  :Y

Live life to the max!!!!

16

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat superleuk zeg!!  :thumb:

17

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?

In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butter


Wie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?

@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

18

Re: how to : gedecoreerde cakerol

verschrikkelijk leuk  :thumb:

liefs marieke

19

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Vind dit helemaal geweldig.  :)
Bedankt voor de super howto.

20

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Dat ziet er heel leuk uit!! ga ik zeker een keer proberen....

21

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Zo schattig!
Superleuk thnx voor de how2
Deze gaat op mn 2do lijstje:)

22

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Wat ontzettend origineel! Heel leuk en fijn dat je het met ons deelt. Weer  iets voor op het to-do lijstje, dat lijstje van mij wordt langer ipv korter...

23 Laatst bewerkt door deanera (17-05-2012 19:44)

Re: how to : gedecoreerde cakerol

ireen123 schreef:

Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?

In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butter


Wie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?

@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?

ik heb even voor je gekeken en  dat  meer een soort botercreme wat  ze boven opspuiten als de cake gebakken is , die  heb ik ook gevonden ,maar niet geprobeerd omdat ik het gekleurde biscuit veel mooier vind omdat het gewoon erin mee bakt .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

24

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Heel erg leuk idee, bedankt voor de uitleg  :thumb:

25

Re: how to : gedecoreerde cakerol

Super leuk idee, lief van je dat je dit met ons wil delen  :thumb: