1

Onderwerp: presentatie chocola bewerking Hanos

Ik ga maandag naar de Hanos voor onderstaande presentatie. Etty zou mee gaan maar is verhinderd. Wie wil er mee? (in Heerenveen)
Er zijn geen kosten aan verbonden.


Chocolade bewerking:

Om 11.00 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee met patisserie. De specialist Ton Jongejan van Hoogenboom/Callebaut start om 11.30 uur met zijn presentatie met aandacht voor o.a.:
· snelle chocoladedesserts in glas;
· het maken van snijbonbons, doorhaal ganache en truffels;
· snel uitvoerbare chocoladedecoraties
· diverse tips en trics met chocolade

Kristalliseren van chocolade
Chocolade tempereren is het voorkristalliseren van de cacaoboter in chocolade. Door te tempereren moet de aanwezige cacaoboter in een stabiele kristalvorm gebracht worden, dit garandeert: glanzende chocolade met de nodige hardheid en de nodige krimpkracht

Decoratietechniek
Ton zal een uitleg geven over de verschillende decoratietechnieken die u kunt gebruiken en hij zal een aantal nieuwe technieken laten zien. Tevens zal hij verschillende decoraties maken.

Ganache
Techniek voor het vervaardigen van chocoladevulling en het afwerken van een eindproduct.

Recepten
Rationele, creatieve recepten van o.a. bonbon bars, friandises en decoraties

Rond 13.30 uur sluiten we af met een informeel einde met een hapje en een drankje

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

2

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

Ik had het ook al gezien en vind het zo jammer dat ik niet kan. In ieder geval veel plezier!!

groeten Annemieke
Cake It

3

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

Niemand?

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

4

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

Schopje omhoog omdat ik het anders zo sneu vind voor Maggie als ze alleen moet gaan.. :o

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

5

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

jeetje wat balen dat het in Heerenveen is, da's echt te ver uit de richting voor mij http://serve.mysmiley.net/sad/sad0027.gif

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

6

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

Via hyves heeft iemand gereageerd, die gaat nu mee. Dus ik ben niet alleen morgen.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

7

Re: presentatie chocola bewerking Hanos

Ow ton is cool! Al 2x een workshop van gehad...