Onderwerp: mijn tweede taartje - haastige spoed is ... [FEEDBACK]
Beste allemaal,
Ik had nog wat groene marsfond over van mijn eerste taart en was helemaal geinspireerd door het geboortekaartje (en how to van tartacadabra!)dus ging aan de slag. Ik bedacht me dat ik hem die middag wel mee kon nemen voor vrienden. Maar aai ik vrees toch te laat begonnen...Het chocolade biscuit gevuld met drie lagen; champagneslagroom me frambozen, chocolade mousse en een laag viervruchtenjam. Daarover heen witte chocolade ganache, wat maakt dat en troep . Ik had het eigenlijk beter moeten laten uitharden maar daar had ik geen tijd voor. Marsefond erover, dun gerold - en tja niet een strakke taart helaas, beetje ingezakt . Wel vrolijk en erg lekker al zeg ik het zelf ! De bloemetjes zijn gedust met disco dust maar is helaas niet goed te zien op de foto.
Ik had de tip van de ganache uit boek Paris Cutler. ik vroeg me af wie er ervaring heeft met afsmeren me ganache en wat de beste manier is en hoe lang uitharden, ik hoor het graag! Hoe zorg ik ervoor dat ik geen plooien krijg aan de onderkant bekleding met fondant? Ook zou ik graag tips krijgen over boetseren - hoe laat je trouwens fondant beetje glimmen, hoe voorkom je dat het te snel uitdroogt? Hoe vouw je bloemetje met blossom plunger in beetje leuke 3d model? Wat is een lekker vulling voor petit fours? Sorry veel vragen - groentje Hartelijke groeten Barbara